Site Rengi

DOLAR 18,8659
EURO 20,0992
ALTIN 1.114,07
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Muğla Ziraat Odalarından ortak talep

MUĞLA ZİRAAT ODALARI İL KOORDİNASYON KURULUNDA ARTAN GÜBRE FİYATLARI VE PANDEMİ SÜRECİNDE TARIMSAL ALANLARDAKİ VİLLA TARZI KAÇAK YAPILAŞMA İÇİN TEDBİR ALINMASI İSTENDİ.

Muğla Ziraat Odalarından ortak talep
28.10.2021
A+
A-

Muğla Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ başkanlığında yapıldı.

Menteşe Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda ilçe Ziraat Odası Başkanları bölgelerinde yaşanan gelişmeler ve sorunları masaya yatırdılar. Toplantı sonrası oy birliği ile alınan kararlarda arasında tarımsal alanlara yapılan kaçak villa tipi Bongalov evler, gübre fiyatları, kilo bazında buğdaya ve pamuğa verilen desteklemelerin yaş sebze ile meyveye verilmesi konusunda kararlar alındı.

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu sonuç bildirgesinde, “İlimiz genelinde pandemi döneminde tarımsal alanlarda kaçak ve imara uygun olmayan Bungalow ve Villa tarzı kaçak yapılaşmalar her geçen gün artmakta ve tarımsal alanlar betonlaşmakta olup, bu tür yapılan kaçak yapıların acilen önüne geçilerek tarımsal alanlarımızın korunması için tedbirlerin acilen alınması gerekiyor. 2020-2021 yıları arasında tarımın ana giderleri olan akaryakıt, zirai ilaç, fide, tohum, yem ve gübreye yüzde 200, yüzde 350 oranında zam gelmiş olup, çiftlerimiz çok zor durumda kalmış, arazilerini ekemez duruma gelmiştir. Pandemi dönemini göz önünde bulundurarak üretimin devam etmesi için geçici olarak çiftçilerimizin güncel fiyatlar üzerinden acil olarak yüzde 50 desteklenmesi gerekiyor. Kilo bazında buğday ve pamuğa verilen desteklerin yaş meyve ve sebzeye de verilmesi, havza bazlı destekleme kapsamında desteklenen dane mısır, hububat, zeytinyağı ve pamuk alanlarında belirtilen dekara verim miktarları çok düşük belirlendiğinden üreticilerimiz hak ettikleri prim miktarlarını alamamaktadır. Pirim değerlerinin bizzat Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından sahalarda tespit edilip çiftçi mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor. Tarım satış kooperatiflerine ürün satışı için Büyükşehir hallerinden üreticiden tüketiciye aracısız ürün satışı kooperatiflerince gerçekleştirilebilmesi için kira bedeli alınmadan hal bünyesinde yer tahsis edilmesi gerekir” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.