Site Rengi

DOLAR 18,8659
EURO 20,0992
ALTIN 1.114,07
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Mardin’de kafe ve restoranlar müşterileri ağırlamaya başladı

MARDİN’DE KORONA VİRÜS PANDEMİSİ NEDENİ İLE UZUN SÜREDİR KAPALI OLAN KAFE VE RESTORANLAR, YENİ NORMALLEŞME SÜRECİNİN BAŞLAMASI İLE BİRLİKTE MÜŞTERİLERİNİ AĞIRLAMAYA BAŞLADI.

01.06.2021
A+
A-

Mardin’de korona virüs pandemisi nedeni ile uzun süredir kapalı olan kafe ve restoranlar, yeni normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte müşterilerini ağırlamaya başladı.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısının ardından kafe ve restoranların pazar günleri hariç 07.00-21.00 saatleri arasında müşteri kabul edebilecekleri açıklandı. Hazırlıklarını bu yönde tamamlamış olan kafe ve restoranlar bugün ilk müşterilerini ağırlamaya başladı. 25 yıldır restoran işletmecisi olan Abdülbasıt Özkalan, bir süredir gelen yasaklarla paket servislerine devam ettiklerini söyledi. Özkalan, “Dün Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla bugün itibariyle müşteri kabul etmeye başladık. Personel sayımız artıyor. Kısıtlama sürecinde personelin hepsi çalışmıyordu. Yüzde 50’si geliyordu. Şimdi artık yüzde 100 çalışıyoruz. Yeni personel alma ihtiyacı olacak. Çünkü işler büyüyecek” dedi.

Dışarıda yemek yemeyi özlediklerini belirten vatandaşlardan Yahya Altun ise “Pandemi süreci özellikle çocuklar üzerinde çok olumsuz etkiye neden oldu. Yasakların bitmesiyle çocuğu yemeğe getirdim. İnşallah bunların devamı gelir. Daha özgür bir hayata ve daha güzel günlere beraber gideriz” diye konuştu.

Hizmetlerinin başladığı için sevincini ifade eden kafe işletmecisi Cemil Irkılata da “Yaklaşık 6 yıldır kafe işletmeciliği yapıyorum. Hizmetlerimiz başladı. Evet, bizim için zor bir süreçti. Bu süreci atlatıp bu günlere gelmek bizi çok mutlu etti. Umarım böyle devam edip kısıtlamaların tamamen kalkmasını sağlayacağız hep beraber bizler ve vatandaşlarımız. Daha iyi iş imkanı sağlayacağız arkadaşlarımıza ve daha iyi yerlere geleceğiz. Ülke olarak da bu ekonomik zorlukları atlatacağız diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.