Site Rengi

DOLAR 18,8659
EURO 20,0992
ALTIN 1.114,07
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Kuyumcular fiyatı sabitleyerek altın için anlaşan ve fiyatı düşünce vazgeçen vatandaşlardan dertli

YENİ EKONOMİ MODELİYLE ALTIN VE DOLARDA DÜŞÜŞLER YAŞANDI. DAHA ÖNCE ALTIN VE DOLAR ALAN VATANDAŞLAR VAZGEÇİNCE KUYUMCULAR MAĞDUR DURUNA DÜŞTÜKLERİNİ ÖNE SÜRDÜ. DİYARBAKIR KUYUMCULAR ODASI BAŞKAN ADAYIN VE YÜKSEL GOLD YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET YÜKSEL, “VATANDAŞLARIN FİYATI YÜKSEK OLDUĞU SIRADA ALDIĞI ALTINI SONRADA FİYATI DÜŞÜNCE VAZGEÇMESİ KUYUMCULARI ZARAR UĞRATTI” DEDİ.

Kuyumcular fiyatı sabitleyerek altın için anlaşan ve fiyatı düşünce vazgeçen vatandaşlardan dertli
27.12.2021
A+
A-

Yeni ekonomi modelinin açıklanmasının ardından altın ve dolarda düşüş yaşanırken, kuyumcular altın ve dolar almak için kendileriyle o anki fiyatı sabitleyerek anlaşan, fiyat düşünce almaktan vazgeçen vatandaşlardan mağdur olduklarını öne sürdü. Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkan Adayı ve Yüksel Gold Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel, “Vatandaşların fiyatı yüksek olduğu sırada altını alıp sonra da fiyatı düşünce vazgeçmesi kuyumcuları zarara uğrattı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla yeni ekonomi modelinin faaliyete girmesiyle sert yükselişler gösteren altın ve dolarda bu kez aynı hızla düşüş yaşandı. Düşüş karşısında daha önce altın ve dolar almak için anlaşan vatandaşlar vazgeçince kuyumcular mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. 30 yıla aşkındır kuyumculuk yapan Mehmet Yüksel, vatandaşların daha önce aldıkları altınların fiyatın düşmesiyle vazgeçtiklerini belirterek, vatandaşların duyarlı olmasını istedi. Yüksel, “Çünkü esnaf arkadaşlarımızın altın rafineleri yoktur. Öyle bir şeye sahip değiller, altını üretmiyorlar. Onlar da altını toptancılardan alıyorlar. Vatandaş altın alıyor, daha sonra altın fiyatı düşünce getirip hemen iptal ediyor. Durum böyle olunca esnafımız zarar ediyor. Bazı kişiler o sırada aldıkları altın veya dövizin ücretini EFT yapıyor, ardından bunu iptal edenler de oluyor. Sonra da o esnaf arkadaşımız mağdur oluyor. Bütün vatandaşlarımızdan ricamız budur, anlayışlı olsunlar” dedi.

“Altın dünyada en güvenli limandır”

Altının dünyada en güvenli liman olduğunun altını çizen Yüksel, “Bunu hep diyoruz. Altın dünyada güvenilir limandır. Türkiye’de değil her yerde böyle. Yıllardır zaten bunu yaşamışız, görmüşüz. Mutlaka altın yatırımınızı yapın ama böyle hassas dediğimiz noktaları da anlayışla karşılayalım” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.