Site Rengi

DOLAR 18,8656
EURO 20,1040
ALTIN 1.113,86
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Koçhisar Barajı İsale Hattı için acil kamulaştırma kararı alındı

ÇORUM’UN İÇME SUYU PROBLEMİNİ ORTADAN KALDIRACAK OLAN KOÇHİSAR İSALE HATTI PROJESİNE CUMHURBAŞKANLIĞI KARARIYLA ACİL KAMULAŞTIRMA KARARI ÇIKTI

14.07.2021
A+
A-

Çorum’un içme suyu problemini ortadan kaldıracak olan Koçhisar İsale Hattı Projesi’ne Cumhurbaşkanlığı kararıyla acil kamulaştırma kararı çıktı.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim dönemi taahhütleri arasında yer alan Koçhisar İsale Hattı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan süreci hızlandıracak kamulaştırma kararı geldi. Koçhisar İsale Hattı Projesi’nin, Çorum’un gelecek yıllarda içme suyu sıkıntısı yaşamaması için hayati öneme sahip bir proje olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Çalışmaları belediye olarak çok sıkı takip ediyoruz. Yüklenici firma da burada gerçekten güzel iş çıkartıyor. 53 kilometre uzunluğunda olan hattımızın bugüne kadar 32 kilometrelik kısmı tamamlandı. İş gerçekleşmesi olarak da yüzde 70’i tamamlandı. Geriye kalan 21 kilometrelik kısmın bir an önce tamamlanması için kamulaştırma yapılması gerekiyordu. Bu da sürecin uzamasına sebep olacaktı. Koçhisar İsale Hattı için çıkan acil kamulaştırma kararı ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrimize yapılan tüm yatırımlarda olduğu gibi burada da tam desteğini gördük. Resmi Gazete’de yayınlanan Koçhisar İshale Hattı için acil kamulaştırma kararı ile süreç daha da hızlanacak ve Eylül ayı sonlarında şehrimiz Koçhisar’dan gelen su ile buluşacak.” dedi.

Kamulaştırma probleminin Koçhisar’da süreci uzatacak iken Cumhurbaşkanı tarafından acil kamulaştırma kararı verilmesinin kritik noktada çok güzel bir karar olduğunu söyleyen Başkan Aşgın, Koçhisar İshale Hattı için çıkartılan acil kamulaştırma kararı için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.