Site Rengi

DOLAR 18,8656
EURO 20,1040
ALTIN 1.113,86
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Kırıkkale Belediyesi işçilerine yüzde 20 zam yapıldı

KIRIKKALE BELEDİYESİ, BELEDİYE İŞÇİLERİNE YÜZDE 20 ORANINDA ZAM YAPILDIĞINI BİLDİRDİ.

25.02.2021
A+
A-

Kırıkkale Belediyesi, belediye işçilerine yüzde 20 oranında zam yapıldığını bildirdi.

Kırıkkale Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi anlaşmasının imza töreni yapıldı. İmzalanan sözleşmeye göre, işçilere 2021 yılı için yüzde 20 oranında zam yapıldı. Kırıkkale Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası 193 işçiyi kapsayan toplu iş ile işçilerin 2021 yılında alacakları zam oranı belirlendi.

İçinde bulunulan pandemi döneminden belediyelerin de büyük oranda olumsuz etkilendiğini söyleyen Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Celal Yünlü, Kırıkkale Belediyesi ile işçilerin maaşlarına yönelik yapılan anlaşmadan oldukça mutlu olduklarını belirtti.

“İşçilerin yanındayız”

Yünlü, “Belediyelerimizin pandemiden olumsuz etkilendiklerinin farkındayız. Ancak buna rağmen yapılan anlaşmadan dolayı oldukça mutluluk duyuyoruz, bu nedenle Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı’ya teşekkür ediyoruz. Beklentilerimizin üstünde bir sözleşmeye imza atan başkanımızın bir kez daha işçilerin yanında olduğunu göstermiş oldu. Kendisine tekrar sendikam ve işçi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

“İşçilerin sosyal yaşamını üst seviyeye çıkartıyoruz”

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da tüm şartları zorlayarak işçilerin maaşlarına beklentinin üzerinde bir zam gerçekleştirmiş olduğunu söyledi.

Saygılı, “Göreve geldiğimiz yıldan bu tarafa hiçbir işçiyi mağdur etmeden emeklerinin karşılığı almalarını sağladık. Belediyemizin mali durumu ve işçimizin bu mali durum içinde alması gereken en yüksek seviyede maaşlarını almalarını işçilerimizden esirgemedik. Asıl görevimiz vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak, bu nedenle vatandaşlarımıza hizmet götüren işçi arkadaşlarımızın haklarını almaları, ekonomik ve sosyal yaşamını en üst seviyeye çıkarmak için de çaba harcıyoruz. Pandemi döneminde gelir kaybına uğramış olsak da işçi kardeşlerimin ve bizleri mutlu eden bir rakamda anlaştık. Kırıkkale Belediyesi ailesi olarak vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için çalışmaya, hizmet ve projeler üretmeye devam edeceğiz. Çünkü biz birlikte aile, birlikte Kırıkkaleyiz” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.