Site Rengi

DOLAR 18,8839
EURO 19,9328
ALTIN 1.101,16
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Çok Bulutlu
Ankara
16°C
Çok Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 13°C
Cum 14°C

Bingöllüler asgari ücreti değerlendirdi

AÇIKLANAN RAKAMIN İŞÇİYİ RAHATLATTIĞINI SÖYLEYEN ESNAFLARDAN HAYRİ DURSUN, İŞVEREN İÇİN DE HÜKÜMETİN BİR ADIM ATMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Bingöllüler asgari ücreti değerlendirdi
16.12.2021
A+
A-

Bingöl’deki vatandaşlar yüzde 50 civarında artış gösteren asgari ücreti değerlendirdi.

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de çalışanların gözü kulağı, bugün açıklanan asgari ücretteydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücreti 4 bin 250 lira olarak açıklamasının ardından Bingöl’deki vatandaşlar rakamı değerlendirdi. Açıklanan rakamın işçiyi rahatlattığını belirten esnaflardan Hayri Dursun, “Asgari ücret açıklandı ve bir nebze de olsa vatandaşı rahatlattı. Ama işveren konusunda biraz sıkıntılı oldu. Devletimiz SGK primlerinde bir destek verirse gayet iyi olur diye düşünüyorum. Asgari ücrete yüzde 45-50 civarında bir zam yapıldı. Bu yeni ücret gayet iyi bir rakamdır. Bence kimsenin beklemediği bir rakamdı yani. Herkes daha düşük beklerken Cumhurbaşkanımızın bu konudaki duyarlılığını gördük. 4 bin 250 küsura çıkardı, bu gayet iyi oldu” dedi.

Beklentilerinin 5 bin lira olduğunu aktaran çalışan Serhat Bürkük ise, “Asgari ücret 4 bin 250 olarak açıklandı. Hükümetimizden bunu 5 bin yapmasını isterdik. Şimdiki hayat şartlarına göre az görünüyor ama yine iyidir diyebiliriz. Şimdiki şartlara göre normaldir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.