Site Rengi

DOLAR 18,8688
EURO 20,0958
ALTIN 1.113,73
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Bakan Pakdemirli’den çiftçiye 2 milyar 550 milyon liralık ödeme müjdesi

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ, 2 MİLYAR 550 MİLYON LİRALIK BİTKİSEL ÜRETİM DESTEKLERİNİ ÖDEMESİNİN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLANACAĞINI SÖYLEDİ.

11.06.2021
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2 milyar 550 milyon liralık bitkisel üretim destekleri ödemesine önümüzdeki hafta başlanacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kilis Valiliğini ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Pakdemirli, Kilis’te yoğun programları olduğunu ifade ederek, “Sektör toplantısı yapacağız. Üreticilerimiz ile bir araya geleceğiz. Öğleden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans katılımıyla Devlet Su İşleri Yukarı Afrin Barajı ve bunun ishale hattının programını gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Çiftçilere bir müjde vereceğini de ifade eden Bakan Pakdemirli, “Önümüzdeki haftadan itibaren bitkisel üretim destekleri ödemelerini de yapıyor olacağız. 2 milyar 550 milyon liralık bitkisel üretim desteklerine başlıyoruz. Pamuk, ayçiçeği, koza, aspir, soya ile hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi önümüzdeki haftadan itibaren yapılacak. Sertifikalı tohum ile organik gübre destek ödemeleri kapsıyor. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarına göre 18 Haziran’dan itibaren çiftçilerimizin hesaplarına yatırmaya başlayacağız. Bitkisel üretim desteklerinin yüzde 80’den fazlasında çiftçilerimize yılın ilk 6 ayını da ödemiş olacağız” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger, Ahmet Salih Dal ile AK Parti İl Başkanı Mehmet Murat Karataş eşlik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.