Site Rengi

DOLAR 18,8688
EURO 20,0958
ALTIN 1.113,73
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Altınova, AGRİCİTİES’e üye oldu

ALTINOVA BELEDİYE MECLİSİ, ALTINOVA BELEDİYESİ’NİN ULUSLARARASI TARIM ŞEHİRLERİ BİRLİĞİ’NE (AGRİCİTİES) ÜYELİĞİNİ OY BİRLİĞİYLE KABUL ETTİ. 8MEHMET MERCAN/YALOVA-İHA)

01.09.2021
A+
A-

Altınova Belediye Meclisi, Altınova Belediyesi’nin Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ne (AGRİCİTİES) üyeliğini oy birliğiyle kabul etti.

Altınova Belediye Meclisi, 2021 yılı Ağustos ayı olağan meclisini Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın başkanlığında tamamladı. Mecliste yapılan görüşmelerde belediyenin merkezi Konya’da bulunan Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ne (AGRİCİTİES) üyeliği oy birliğiyle kabul edildi. Altınova Belediyesi’nin tarıma çok büyük önem verdiğini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Altınova Belediyesi olarak üreticilerimize önemli katkılar sağlıyoruz. 2018 yılında başlattığımız ‘Altınova Belediyesi Üreticiye Destek Projesi’ kapsamında bu yıla kadar toplam 195 bin adet ata tohumu fidesini vatandaşlarımıza ücretsiz dağıttık. Ata tohumlarımız, Altınova’mızın bereketli topraklarıyla buluşmaya devam edecek. Her bir tohum üretken ellerde bereket ve bolluğa dönüşecek inşallah. Vatandaşlarımızdan bu fidelerden tohum elde etmelerini ve yeni fideler oluşturmalarını istedik. Böylece ata tohumlarımıza da sahip çıkacağız. Ülkemizin ilk ve tek engelsiz tıbbi aromatik bahçesi olma özelliğini taşıyan 50’si ağaç ve çalı grubu, 170’i tıbbî ve aromatik bitki olmak üzere 220 çeşit endemik bitkinin bulunduğu Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Tıbbî Aromatik Bitkiler Bahçemiz, bizim en önemli değerlerimiz arasında yer almaktadır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.