Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Çok Bulutlu
Ankara
18°C
Çok Bulutlu
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 15°C

Aksaray’da hibe destekli projelerle tarım ve hayvancılık hızla gelişiyor

TARIM VE HAYVANCILIK KENTİ OLAN AKSARAY’DA BAKANLIK VE VALİLİK DESTEKLİ HİBE PROJELER İLE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ HIZLA GELİŞİYOR. PROJELERLE ÜRETİCİLERE SAĞLANAN DESTEKLER ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLARKEN, ÖTE YANDAN HEM SEKTÖRÜN GELİŞMESİNE HEM DE ÜRETİCİLERİN EKONOMİSİNİN GÜÇLENMESİNE NEDEN OLUYOR.

Aksaray’da hibe destekli projelerle tarım ve hayvancılık hızla gelişiyor
11.09.2021
A+
A-

Tarım ve hayvancılık kenti olan Aksaray’da hibe projeler ile hayvancılık sektörü hızla gelişiyor. Projelerle üreticilere sağlanan destekler ülke ekonomisine katkı sağlarken, hem sektör gelişiyor hem de üreticilerin ekonomisi güçleniyor.

Çalışma hayatında yüzde 43’ünün tarım ve hayvancılık sektöründe istihdam edildiği Aksaray’da yerel de ve bakanlıkça yapılan desteklemeler sektörde üretimi, ekonomiyi ve gelişimi hızla artırıyor. Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı kentte 2 yeni önemli proje olduğunu belirten Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, “Aksaray’ımızda şu anda yürütülen 2 tane önemli projemiz var. Biri bakanlık diğeri Aksaray Valiliğimizin projesi. Aksaray Valiliğimiz ile banka arasında imzalanan ve müdürlüğümüzün uygulamasını yaptığı ‘Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var’ isimli projemiz. Bu projemiz ile işletme sahiplerimize ve küçükbaş işletme kurmak isteyen üreticilerimize sıfır faizli 7 yıl vadeli 100 bin TL’ye kadar kredi veriyoruz. Bu kredi ile vatandaşlarımız küçükbaş hayvan alarak üretime başlıyor. Bu kapsamda ilk etap başvurularımızda bin 305 kişi başvurdu. Şu anda 600 kişinin projesi onaylandı ve 75 milyon TL’lik bir kredi kullanımı oldu. İnşallah buradaki amacımız kırsaldan kente göçü önlemek, çiftçilerimizi doğduğu yerde doyurmak ve şu an 1 milyon olan küçükbaş hayvan sayımızı 1,5 milyona çıkartmak” dedi.

“Üreticilere yüzde 50 hibe verilecek”

Bir diğer projenin ise yüzde 50 hibe desteği olduğunu aktaran Saklav, “Diğer önemli projemiz de bakanlığımızın Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yayınlanan büyük ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik yatırım ve hibe programı kapsamında 1 ile 30 Temmuz arasında çiftçilerimizden talep aldık. 260 çiftçimiz başvurdu. 260 projenin 257’sini kabul edip bakanlığımıza gönderdik. Bakanlığımızın da bu projeleri onaylamasıyla birlikte yaklaşık 22 milyon TL’lik proje tutarının 11,5 milyon TL’sini hibe olarak çiftçilerimize aktaracağız. Makine, ağıl ve ekipman desteği. Burada makine ekipman olarak gübre sıyırıcı, süt sağım üniteleri, süt soğutma tankları, otomatik suluklar, kaşıyıcılar, yem hazırlama makinesi ve ağıl yapımına yüzde 50 hibe vereceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.