Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 16°C

Aksaray’da 2022 tarım desteklemeleri çiftçilere anlatıldı

CUMHURBAŞKANLIĞI TARAFINDAN GEÇTİĞİMİZ AY AÇIKLANAN 2022 TARIMSAL DESTEKLEME BÜTÇESİ KAPSAMINDA AKSARAY’DA ÇİFTÇİLERE EĞİTİM VERİLDİ. 2021 YILINA GÖRE YÜZDE 12,5 ARTIŞ VE 2 MİLYAR 868 MİLYON LİRA ARTIŞLA 25 MİLYAR 834 MİLYON LİRA OLARAK BELİRLENEN DESTEKLEMEDEN ÇİFTÇİLERİN NASIL YARARLANABİLECEKLERİ ANLATILDI.

Aksaray’da 2022 tarım desteklemeleri çiftçilere anlatıldı
13.11.2021
A+
A-

Aksaray’da çiftçilere yönelik düzenlenen toplantıda, 2021 yılına göre yüzde 12,5 oranında 2 milyar 868 milyon lira artışla 25 milyar 834 milyon lira olarak belirlenen tarımsal desteklemelerden çiftçilerin nasıl yararlanabileceği anlatıldı.

Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı ve Tarım ve Orman Müdürlüğü geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan 2022 tarımsal destekleme bütçesi hakkında çiftçilere eğitim verdi. Kent genelinde bulunan tüm çiftçilere yönelik gerçekleştirilen ve Ziraat Odası Başkanlığı Toplantı Salonunda verilen eğitime yüzlerce çiftçi katıldı. Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve tarım uzmanları çiftçilere hangi desteklerin nerelerde ve nasıl kullanılabileceğini bir bir anlattı. Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, eğitimle amaçlarının Aksaray’daki tüm üreticilerin desteklemelerden yararlanması olduğunu söyledi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ise “Başvuru süreleri 30-31 Ekim itibariyle başladı. Alt yapı yatırımlarında 17 Aralık’ta, kronik yatırımlarda da 21 Ocak 2022 tarihinde bitiyor. Tabii burada çiftçilerimize yüzde 50 hibe hakkında, vereceğimiz makineler hakkında ve sabit yatırımlar hakkında bilgi vereceğiz. Onların başvurması için gerekli kolaylıkları sağlayacağız. Bu projeden bütün Aksaraylı çiftçi üreticilerimizin yararlanması için azami derecede bir çaba göstereceğiz. Biliyorsunuz bizim bir hedefimiz, çiftçilerimizi doğduğu yerde doyurmak. O hedef çerçevesinde hem bakanlığımızın talimatları hem de valiliğimizin talimatlarıyla ilimizde STK, oda ve birlik başkanlarımızla birlikte sinerji halinde bir toplantı yapıyoruz. Bugün Ziraat Odasındaki toplantımızda çiftçilerimize bu projenin özelliklerini anlatacağız. Nasıl başvuracaklarını, kafalarına takılan soruların cevaplarını vereceğiz. Amacımız bütün çiftçilerimizi bu projeden yararlandırmak” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.