Site Rengi

DOLAR 18,8734
EURO 20,0991
ALTIN 1.113,30
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Matematik kâbus olmaktan çıkıyor

MATEMATİK KÂBUS OLMAKTAN ÇIKIYOR

Matematik kâbus olmaktan çıkıyor
28.12.2021
A+
A-

Bilecik Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi tarafından hazırlanan bir proje kapsamında matematik, çocukların fobisi olmaktan çıkıyor.

Bilecik’te “Matematiğe Dokunmayan Kalmasın” projesi ile bugüne kadar 9 farklı okuldan toplam 2 bin 100 çocuk Bilecik Belediyesi Bien Bilgi Evi Matematik Müzesini ziyaret etti. Ortaokul öğrencileri, saat 09.00-15.15 saatleri arasında günde 3 seans şeklinde belediye ait araçları ile müzeye geliyorlar. Salgınla mücadele tedbirleri gereği öğrenciler 20’şerli gruplar halinde müzeye alınıyor. Öğrenciler, eğitmen Sevgi Akkoy’un anlatımıyla matematiğin farklı boyutlarını öğrenen çocuklar, materyallere de dokunarak matematiği üç boyutlu bir şekilde öğreniyor.

“Matematik zihinlerinde kalıcı oluyor ve hayat boyu unutmuyorlar”

Matematiğin çocukların zihinsel gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Akkoy, “Öğrenciler kısıtlı imkânlar sebebiyle okullarda her türlü materyale ulaşamıyorlar. Ancak müzemizde üç boyutlu materyal ve aletlerle matematiğin boyutlarını ve mantığını daha iyi anlıyorlar. Böylece matematik eğlenceli bir hale geliyor ve çocukların korkulu rüyası olmaktan çıkıyor. Burada matematiğin kurallarının kanıtlarıyla sunulduğu bir matematik düzeni var. Yani öğrenciler ezberci bir sistem yerine işledikleri dersin mantığını anlayarak ve özümseyerek matematik öğreniyorlar. Bu da onların zihinlerinde kalıcı oluyor ve hayat boyu unutmuyorlar. Çocuklar bu konuda çok şanslı çünkü yüksek mühendis bir başkan amcaları var ve sayın başkanımız eğitime ve çocuklara oldukça önem veriyor” ifadelerini kullandı.

Bu tür etkinliklerin öğretmenler ve veliler tarafından da desteklendiğini belirten Sevgi Akkoy, Matematik Müzesi’nin halk ziyaretine açık olduğunu ve dileyen vatandaşların hafta içi her gün 15.30-17.30 saatleri arasında Matematik Müzesi’ni ziyaret edebileceklerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.