Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 14°C
Sal 17°C
Çar 16°C

Kumluca’da AHENK Projesi tanıtıldı

ANTALYA’NIN KUMLUCA İLÇESİNDE ANTALYA VALİLİĞİ HİMAYESİNDE, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNESİNDE YÜRÜTÜLECEK ANTALYA’DA HEDEFLENEN EĞİTİME NİTELİK KAZANDIRMA (AHENK) PROJESİ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI.

Kumluca’da AHENK Projesi tanıtıldı
02.11.2021
A+
A-

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Antalya Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülecek Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülecek AHENK projesi tanıtım toplantısına İlçe Kaymakamı Uğur Kolsuz, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Abacıoğlu, kurum amirleri, STK temsilcileri ve okul müdürleri katıldı. Kumluca Sultan Alpaslan İlkokulu Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda, AHENK Projesi ile eğitimde başarının kalıcı hale getirilmesi, çocukların ve gençlerin çağın şartlarına uygun milli, manevi, evrensel değerle, topluma yararlı birey olarak yetiştirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

“Projemiz dört ana temel üzerinden yürütülecektir”

Proje hakkında İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Aydın Bal sunum yaptı.Müdür Aydın Bal, “Kısa adı AHENK olan Antalya’da hedeflenen eğitime nitelik kazandırma projesini tanıtmak için bu toplantıyı gerçekleştirdik. Proje Kumluca’da İlçe Kaymakamlığımız başkanlığında yürütülecektir. Akademik başarı, değerler eğitimi, bilimsel, sosyal kültürel ve sportif faaliyetler olmak üzere projemiz dört ana temel üzerinden yürütülecektir ” dedi.

“Fayda getireceğine inanıyorum”

Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz ise, “ Bu toplantının ilk ikisini Antalya’da yaptık. Kumluca’da da ilk toplantıyı Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerimizle yaptık. Kendimize bir yol haritası çizdik. Şimdi de ikinci toplantıyı yapıyoruz. Projemizin ilçemizdeki başlangıcını yarın vereceğiz. İlk olarak öğrencilerimizle birlikte sınıfta kitap okuyacağız. Bu proje güzel bir proje. Projenin sonuçlarının ilimize fayda getireceğine inanmaktayım. Bu proje ile eğitime katkı sağlayan tüm paydaşlarımızı bir araya getirmekteyiz. Projemizin 4 saç ayağı var. Birincisi akademik başarıdır. Antalya ilimize baktığınızda başarı oranı çok iyi seviyede” diye konuştu.

“Değerler eğitimini AHENK Projesine dahil edebiliriz”

İlçede başarının artması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Kolsuz, “Kumluca’da yaklaşık 17 Bin öğrencimiz bulunmakta, 70 in üzerinde okulumuz var. İlçemizde devlet okullarının tüm çeşitleri bulunmaktadır. Bu sevindirici bir sonuç. Ayrıca özel okullarımızda var. Bu da özel sektörün Kumluca’ya teveccüh ettiğini gösteriyor. Ülkemizde bilinen tanınan özel okulların Kumluca’ya da şubeler açtığı görülmektedir. İlçemizdeki başarının artması için bizde Antalya benzeri çalışmalar yapacağız. Değerler eğitimini AHENK Projesine dahil edebiliriz. Başarılı okullarımızın nasıl başarılı olduğunu araştırıp bunu model haline getireceğiz. Çocuklarımızın sosyal olduğunu görüyorsunuz. Çalışma yaparken bunu göz önünde bulunduracağız. Bu projeden geri durmayın. Kumluca Batı Antalya’nın merkezi konumunda bir ilçe. Bu durumu koruyalım. Diğer ilçelerimizden geri kalmayalım” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.