Site Rengi

DOLAR 18,8869
EURO 20,0370
ALTIN 1.103,27
BIST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Çok Bulutlu
Ankara
18°C
Çok Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 14°C

OMÜ ÇEVSAM’dan çevre seferberliğine akademik destek

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) ÇEVRE SORUNLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (ÇEVSAM) TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ (TBD) TARAFINDAN DÜZENLENEN SEL VE TAŞKINLARIN İNSANIN YAŞAMINA ETKİLERİ VE BUNLARI ÖNLEMEDE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI ÇALIŞTAYI’NDA YER ALDI.

OMÜ ÇEVSAM’dan çevre seferberliğine akademik destek
18.11.2021
A+
A-

SAMSUN (İHA) – Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVSAM) Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen Sel ve Taşkınların İnsanın Yaşamına Etkileri ve Bunları Önlemede Teknolojinin Kullanımı Çalıştayı’nda yer aldı.

Moderatörlüğünü ÇEVSAM Müdürü Prof. Dr. Yüksel Ardalı’nın yaptığı çalıştayda gündem maddeleri, deneyimli uzmanlar tarafından değerlendirilirken teknolojinin bu konuda insan hayatını olumlu ve olumsuz yönde nasıl etkilediği, bu husustaki sorunlar ve çözüm önerileri de dile getirildi.

Çalıştayda; doğal afetlerde teknolojinin nasıl kullanıldığı ve bunun sonucunda afetlerin insan odağında sosyokültürel ve sosyoekonomik yapı ile çevreye ve hayata etkilerinin ne kadar azaltılabileceği gündeme gelirken günümüzde ve gelecekte küresel düzeyde alınması gereken önlemler derinlemesine tartışıldı.

Prof. Dr. Yüksel Ardalı, çalıştayın çıktılarının önemini vurgulayarak “Bu çıktılar, sel ve taşkınların önlenmesinde alınacak tedbirlerin belirlenmesine büyük katkılar sağlamakla birlikte aynı zamanda koordinasyon, acil eylem planları, eğitim, risk analizi, teknoloji kullanımı gibi hayati unsurların önemini ortaya çıkaracaktır. Planladığımız bu panelde ülkemizin doğal afetlerle ilgili sorunları, teknoloji ve ülke politikası boyutlarındaki çözüm önerileri ve yanı sıra da sivil toplum kuruluşları (STK), vatandaşlar ve devlete düşen sorumluluklar eylem bazında belirlenecek. Çalıştay ve panel tamamlandıktan sonra ortaya çıkan bilgileri bir kitap hâline getirerek ilgili bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı ofisleri, diğer kamu ve özel sektör kurumları, üniversiteler ve STK’larla paylaşacağız” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.