Site Rengi

DOLAR 18,8694
EURO 19,9781
ALTIN 1.104,90
BIST 5.086,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Az Bulutlu
Ankara
13°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Muş’ta kar kaplanları 11 bin 500 kilometre karla mücadele yaptı

MUŞ’TA 9 ARALIK 2021 TARİHİNDEN BUGÜNE KADAR 4 DEFA KAR YAĞIŞI NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANAN 978 KÖY YOLU, KAR TİMLERİ TARAFINDAN ZORLU MÜCADELEYLE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI.

Muş’ta kar kaplanları 11 bin 500 kilometre karla mücadele yaptı
17.01.2022
A+
A-

Muş’ta 9 Aralık 2021 tarihinden bugüne kadar 4 defa kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 978 köy yolu, kar timleri tarafından zorlu mücadeleyle yeniden ulaşıma açıldı.

Muş’un sorumluluk alanındaki toplam 366 köy, 4. kez yağış aldı. 39 gün içerisinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 11 bin 500 kilometre karla mücadele yapan il özel idaresi kar kaplanları, zorlu coğrafyada yol açma ve genişletme çalışmalarına devam ediyor. Özellikle 2 bin rakım üzerindeki dağ köylerinde hummalı çalışma yürüten ekipler, sarp dağlar ve çığ tehlikesine rağmen vatandaşın ulaşımını sağlamaya çalışıyor. 90 personel ve 59 iş makinesiyle karlı dağları aşan kar timleri, kapalı 26 köy yolunda gece gündüz demeden çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

“978 köyümüzde karla mücadele çalışması yaptık”

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentte ilk karın 9 Aralık 2021 tarihinde düştüğünü ve 2 bin rakım üzerindeki 27 köy yolunun ulaşıma kapandığını hatırlattı. Aralık ayı sonları ve ocak ayı başlarında 4. kez kente kar düştüğünü kaydeden Yentür, “Kar artık ovanın tamamını kapladı. Karın yağdığı günden bu yana yaklaşık 978 köyümüzde karla mücadele çalışması yapmışız. Toplamdaki 366 köyümüzü defaatle açtık. Karın yağdığı 9 Aralık’tan bu yana yaklaşık 11 bin 500 kilometre karla mücadele çalışması yaptık” dedi.

“Yüksek yerlerde yer yer 4-5 metre kar kütleleriyle mücadele ediyoruz”

Yüksek yerlerde etkili olan tipi ve fırtına nedeniyle biriken karların eziyet verici olduğunu anlatan Yentür, “Kar çalışmaları için 90 personel, 59 iş makimizle mücadele vermekteyiz. Yüksek yerlerde yer yer biriken 4-5 metre kar kütleleriyle mücadele ediyoruz. İş makineleriyle sürekli bu zorlu coğrafyadaki kar yağışına müdahale etmek zorundayız. Kar yağmasa dahi yüksek yerlerdeki fırtına ve tipi nedeniyle kar çalışmalarımız devam ediyor. Personellerimiz deneyimliler ve gece gündüz demeden çalışıyorlar. Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz başkanlığında karla mücadele koordinasyon toplantısı yapılmıştır. AFAD, sağlık, jandarma, emniyet ve diğer birimlerle beraber koordineli bir şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Biz yolları açıyoruz tipi ve fırtına tekrar kapatıyor”

“Bugüne kadar kar yağışı nedeniyle kapanıp da mağdur olan veya hasta olup da sağlık merkezlerine ulaşamayan bir vatandaşımız yoktur” diyen Genel Sekreter Yentür, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Halka hizmet etmek, hakka hizmet etmektir düsturuyla hareket ediyoruz. İl özel idaresi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Yüksek yerlerdeki fırtına nedeniyle bugün itibariyle 26 köy yolumuz kapalıdır. Buradaki çalışmalarımız devam ediyor. Yolları akşama kadar açıyoruz vatandaşımız sabah merkeze gelip işini hallediyor ve köy dönüyor. Sabah yine yüksek bölgedeki yollarımız yeniden kapanıyor. Yollar kapandıktan sonra ikinci gün tekrar kaldığımız yerden devam ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.