Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Çok Bulutlu
Ankara
18°C
Çok Bulutlu
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 15°C

Milas Yaşyer Ovası’nın susuzluğu baraj ile giderilecek

YAŞYER OVASI’NIN SUSUZLUK SORUNU VE DERE ISLAHI İÇİN AK PARTİ MİLAS İLÇE BAŞKANI EMİN ÇELİK, MİLAS ZİRAAT ODASI BAŞKANI İSMAİL ATICI VE MAHALLE MUHTARLARI DEVLET SU İŞLERİ (DSİ) 21. BÖLGE AYDIN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NE ZİYARETTE BULUNDU.

Milas Yaşyer Ovası’nın susuzluğu baraj ile giderilecek
28.01.2022
A+
A-

Muğla’nın Milas ilçesinde Yaşyer Ovası’nın susuzluk sorunu ve dere ıslahı ile ilgili konuşan için AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik, ovanın en büyük sorununun deniz seviyesinde olması ve denize yakınlığından dolayı topraktaki tuzluluk oranının fazlalığı olduğunu söyledi.

Çelik, “Bu bölgeyi iyi bilen bu bölgede yaşamış ve yaşayan muhtarlarım ve ziraat odası başkanımız ile birlikte geldik. Bölge halkının en büyük geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. O ovayı olabildiğince bölge halkına kullanılabilir bir hale getirmeli ve bölge halkının ihtiyaçlarına cevap vermeliyiz. Bölge toprağı tatlı suya fazlasıyla ihtiyaç duymaktadır. Geçtiğimiz yılın oldukça kurak geçmesi sebebiyle susuzluk oranı artmaktadır. Baraj inşası zorunlu hale gelmiştir. Çalışmalar bundan sonraki süreçte hız kazanacaktır” dedi.

Dere ıslahı ve Kemikler Barajı öncelikte

Ziyarette, bölgenin önceliğinin baraj ve dere ıslahı olduğu vurgulanırken, bölgeye yapılacak tüm hizmetlerin bölge halkını rahatlatacağı ve bölgenin tekrardan tarıma ve hayvancılığa kazandırılmasının Milas ekonomisi için büyük bir öneme sahip olduğu dile getirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.