Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Vali Dağlı, öğrencilerle ‘Akif’ filmini izledi

SAMSUN VALİSİ DOÇ.DR. ZÜLKİF DAĞLI, İSTİKLAL MARŞI ŞAİRİ MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATININ CANLANDIRILDIĞI ‘AKİF’ FİLMİNİ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE SİNEMADA İZLEDİ.

Vali Dağlı, öğrencilerle ‘Akif’ filmini izledi
04.10.2021
A+
A-

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatının canlandırıldığı ‘Akif’ filmini öğrencilerle birlikte sinemada izledi.

İstiklal Marşı’‘nın 100’üncü yılı münasebetiyle başrolünde Yavuz Bingöl’ün de yer aldığı ve İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatının canlandırıldığı ‘Akif’ filmini bir alışveriş merkezinin sinema salonunda gösterildi. Filmi Vali Dağlı ve Atakum Proje Anadolu İmam Hatip Lisesinden yaklaşık 200 öğrenci birlikte izledi.

Bir alışveriş merkezinin sinema salonunda izlenen film öğrencilerin büyük beğenisini topladı. Filmde İstiklal Marşı şairini Yavuz Bingöl, Mustafa Kemal Atatürk’ü ise Fikret Kuşkan canlandırdı. Filmin konusu ise İstanbul’un işgal altında olması ve devam eden sürekli savaşlardan dolayı insanların direnme gücünü kaybetmesi ve bununla birlikte Mustafa Kemal’in halkın direnme gücünü arttırmak için Şair Mehmet Akif Ersoy’u Ankara’ya çağırmasıyla başlar. Bu süreçte başına birçok olay gelen Mehmet Akif ise İstiklal Marşı’nı kaleme alır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.