Site Rengi

DOLAR 18,8663
EURO 20,0506
ALTIN 1.106,46
BIST 5.071,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
13°C
Parçalı Bulutlu
Per 13°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk açık kalp ameliyatı yapıldı

KARAMAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE İLK DEFA GERÇEKLEŞTİRİLEN AÇIK KALP AMELİYATI BAŞARIYLA SONUÇLANDI.

01.07.2021
A+
A-

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa gerçekleştirilen açık kalp ameliyatı başarıyla sonuçlandı.

Başarılı geçen ameliyatın ardından 42 yaşındaki erkek hasta yoğun bakıma alındı. Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yılmaz, hastanelerinde ilk açık kalp ameliyatının başarıyla yapıldığını söyledi. Başhekim Yılmaz, Hastanemiz Kalp ve Damar Cerrahisi Tabibi Prof. Dr. Alper Sami Kunt ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon Tabibi Prof. Dr. Betül Başaran tarafından ameliyat süresince hastanın hayati fonksiyonları en gelişmiş tıbbi cihazlarla detaylıca izlenerek kusursuz bir cerrahi yapılabilmesi için ortam sağlanmıştır. Koordinasyon sağlanması amacıyla operasyona Ankara Şehir Hastanesi Başhekimi ve Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik başkanlığında, Kalp ve Damar Cerrahisi Tabibi Doç. Dr. Sinan Sabit Kocabeyoğlu, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Seda İlhan Kurtbeyoğlu, Perfüzyonist Halit Alagöz’de katılmıştır. Ankara’dan gelen uzman ekip bilgi, beceri ve tecrübelerini hastanemiz çalışanlarına aktararak, hastamızın il dışında tedavi görmesine ve sevk edilmesine gerek kalmadan açık kalp cerrahisi işlemi başarıyla uygulanmıştır” dedi.

Başhekim Yılmaz, bu süreçte kendilerine desteklerini esirgemeyen başta Karaman Valisi Mehmet Alparslan Işık ile Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin ve Karaman Milletvekillerine teşekkürlerini sundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.