Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 13°C

Genişletilmiş İl Pandemi Kurulu, Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu başkanlığında toplandı

SİİRT’TE İL PANDEMİ KURULU TOPLANTISI, SİİRT VALİSİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Genişletilmiş İl Pandemi Kurulu, Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu başkanlığında toplandı
20.09.2021
A+
A-

Siirt’te İl Pandemi Kurulu Toplantısı, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıda; Covid-19 pandemisinde, genel durum, aşılama faaliyetlerinde gelinen son durum, dinamik denetim faaliyetleri, filyasyon çalışmaları ve alınması gereken tedbirler görüşüldü. Siirt Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Cansu Biber tarafından korona virüs salgınına karşı kentte yürütülen çalışmalar, aşılama durumu ve salgın ile ilgili son güncel istatistiki verilere ilişkin sunum yapıldı.

Yapılan sunumun ardından kurul üyelerine hitap eden Vali Hacıbektaşoğlu, salgınla mücadelede, bireysel tedbirlerin ve denetimlerin katı bir şekilde uygulanmaya devam edileceğini, aşı ile toplumsal bağışıklık sağlanana kadar, bireysel tedbirlerden asla taviz vermeyeceklerini söyledi. Salgınla mücadelede, her zamankinden daha fazla denetim, daha fazla farkındalık yapılması gerektiğine dikkat çeken Vali Hacıbektaşoğlu, “Salgınla mücadelede seferberlik halinde olduklarını, ilçe kaymakamlıkları, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları, köy ve mahalle muhtarlarımızın aşılama planlarını tekrar gözden geçirmelerini ve tüm vatandaşlarımızın aşılanması için çalışmaların yoğunlaştırılması gerekir. Tüm salgınla mücadele eden ekiplerin vaka sayılarının en çok yaşandığı dönemdeki gibi daha çok denetim yapmalarını ve vatandaşlara maske dağıtılması gerekir, eğitimin yüz yüze başlamasıyla birlikte sosyal hareketlilik arttı. Alınan tedbirlerin katı bir şekilde uygulanmalı. Kentteki vaka sayılarının düşüşü bizleri sakın yanıltmasın, elimizde yaşadığımız tecrübeler var. Pandemi süreci devam ediyor. Kurallara daha sıkı uymamız gerekir” dedi.

Toplantı görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi. Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcıları Samet Öztürk, Fatih Kurt, İl jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, 3. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Gaffar Gören, İl Emniyet Müdürü Aziz Halit Yılmaz, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile mahalle muhtarları ve ilgili kurul üyeleri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.