Site Rengi

DOLAR 18,8823
EURO 19,9322
ALTIN 1.099,78
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Aşı olmayan sosyal etkinliklere PCR testiyle katılabilecek

DENİZLİ’DE SOSYAL ETKİNLİKLER VE KAPALI ALANLARDAKİ DÜĞÜN, NİŞAN VE SÜNNET GİBİ ETKİNLİKLERE KATILIM İÇİN AŞI OLMAYANLARDAN PCR TESTİ ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ. AYRICA OKULLARDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMEN, KANTİN ÇALIŞANLARI VE SERVİS PERSONELLERİNDEN AŞI OLMAYANLAR HAFTADA İKİ KEZ PCR TESTİ YAPTIRACAK.

Aşı olmayan sosyal etkinliklere PCR testiyle katılabilecek
01.09.2021
A+
A-

Denizli’de sosyal etkinlikler ve kapalı alanlardaki düğün, nişan ve sünnet gibi etkinliklere katılım için aşı olmayanlardan PCR testi zorunluluğu getirildi. Ayrıca okullarda görev yapan öğretmen, kantin çalışanları ve servis personellerinden aşı olmayanlar haftada iki kez PCR testi yaptıracak.

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Ali Fuat Atik başkanlığında korona virüs tedbirleri kapsamında olağanüstü toplandı. İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararlar kapsamında 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren aşı olmayan kişiler, konser, sinema, tiyatro, festival, her türlü kongre, konferanslar, tüm spor müsabakaları ve özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için PCR testi zorunluluğu getirildi. Ayrıca yine aşı olmayan kişilerin kapalı alan veya kapalı salonlarda yapılacak olan nikah merasimi, düğün, sünnet düğünü, kına gecesi ve benzeri organizasyonlara katılımlarında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirildiği açıklandı.

Eğitim alanında çalışanların haftada iki kez PCR testi yapmalılar

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi yaptığı açıklamada öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servisleri personelleri gibi öğrenciler ile bir araya gelecek kişilerin aşı olmasını önerdi. Aşı olmayan ve ya hastalık geçirmeyenler için haftada iki kez PCR testi ile taranmaları ve sonuçlarını okul idaresi tarafından kayıt altında tutulması kararlaştırıldı. Açıklamanın devamında ise PCR test sonucunun sadece 18 yaş ve üzeri vatandaşlar için geçerli olduğu ifade edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.