Site Rengi

DOLAR 18,8765
EURO 20,0933
ALTIN 1.112,95
BIST 5.129,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Az Bulutlu
Ankara
13°C
Az Bulutlu
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C
Paz 16°C

Amasya Valisi Masatlı: “En çok vaka, aşılama oranı düşük olan genç nüfusta görülmekte”

KENTTEKİ VAKALARDA AZALIŞ EĞİLİMİNİN DEVAM ETTİĞİNE DEĞİNEN VALİ MASATLI, “SAĞLIK BAKANIMIZIN SON AÇIKLADIĞI VERİLERE GÖRE AŞILAMADA YÜZDE 72,49’LUK BİR ORANLA TÜRKİYE 7.’SİYİZ. KARADENİZ, İÇ ANADOLU VE DOĞU ANADOLU İLLERİ ARASINDA İSE AŞILAMADA BAŞI ÇEKMEKTEYİZ. BAKANLIĞIMIZIN TARAFINDAN AŞIDA YAŞ SINIRI 16 VE ÜZERİ OLARAK BELİRLENMİŞTİR. AKTİF VAKALARIN YAŞ ORTALAMALARINA BAKTIĞIMIZDA EN ÇOK VAKA AŞILAMA ORANI DÜŞÜK OLAN GENÇ NÜFUSTA GÖRÜLMEKTEDİR. GENÇLERİMİZİN BU NOKTADA AŞILAMAYA DAHA DUYARLI DAVRANMASI TOPLUM SAĞLIĞI AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİDİR” DİYE KONUŞTU.

12.07.2021
A+
A-

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Aktif vakaların yaş ortalamalarına baktığımızda en çok vaka aşılama oranı düşük olan genç nüfusta görülmektedir. Gençlerimizin bu noktada aşılamaya daha duyarlı davranması toplum sağlığı açısından son derece önemlidir” dedi.

Kentteki vakalarda azalış eğiliminin devam ettiğine değinen Vali Masatlı, “Sağlık Bakanımızın son açıkladığı verilere göre aşılamada yüzde 72,49’luk bir oranla Türkiye 7.’siyiz. Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu illeri arasında ise aşılamada başı çekmekteyiz. Bakanlığımızın tarafından aşıda yaş sınırı 16 ve üzeri olarak belirlenmiştir. Aktif vakaların yaş ortalamalarına baktığımızda en çok vaka aşılama oranı düşük olan genç nüfusta görülmektedir. Gençlerimizin bu noktada aşılamaya daha duyarlı davranması toplum sağlığı açısından son derece önemlidir” diye konuştu.

Salgın sürecinin değerlendirildiği toplantıda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri de ele alındı. Mustafa Masatlı, “Bundan 5 yıl önce Ülkemizi parçalamak isteyen şer odakları 15 Temmuz günü hain bir kalkışma gerçekleştirdiler. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde halkımızın demokrasiye sahip çıkmasıyla bu kalkışma başarısız oldu. Bu tarihi günün yıldönümü olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü ilimiz genelinde hak ettiği coşkuyla kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

Toplantıda İl Emniyet Müdür Vekili Ramazan Coşkun, İl Jandarma Komutanı Albay Ayhan Aygün ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz de yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.