Site Rengi

DOLAR 18,8765
EURO 20,0933
ALTIN 1.112,95
BIST 5.129,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Az Bulutlu
Ankara
13°C
Az Bulutlu
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C
Paz 16°C

Aksaray’da Covid-19 aşısı vatandaşın ayağına getirildi

AKSARAY’DA KORONA VİRÜSLE ETKİN MÜCADELE KAPSAMINDA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE KURULAN ÇADIRDA VERİLEN AŞI HİZMETİYLE BİRLİKTE COVİD-19 AŞISI VATANDAŞLARIN AYAĞINA GETİRİLDİ.

01.07.2021
A+
A-

Aksaray’da korona virüsle etkin mücadele kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince kurulan çadır ile Covid-19 aşısı vatandaşların ayağına getirildi.

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aşı çalışmaları kapsamında 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na çadır kuruldu. Sabah saatlerinde başlayan uygulama kapsamında sağlık çalışanları tarafından çadıra gelen vatandaşların aşı kayıtları oluşturuldu. İlk dozu vurulan vatandaşlar için ise ikinci doz kaydı açıldı. Çoğunlukla 65 yaş üstü vatandaşların ilgi gösterdiği uygulamada yüzlerce vatandaşa Covid-19 aşısı vuruldu. Aşısını olan vatandaşlar, uygulamanın yerinde bir hizmet olduğunu belirterek, memnuniyetlerini dile getirdi. Aşı çadırına gelen vatandaşların kayıtları ve aşı vurma işlemlerinin ardından belli bir süre bekletilerek sağlık kontrolleri de yapıldı. Herhangi bir sağlık sorununun yaşanmadığı stantta vatandaşlar aşı işleminin ardından gerekli uyarılar yapılarak gönderildi. Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından dileyen vatandaşların üçüncü doz aşı yaptırabileceği açıklaması üzerine ilk iki doz aşılarının üzerinden zaman geçen vatandaşlara da istekleri doğrultusunda üçüncü doz aşıları yapıldı.

Aşısını yaptıran 66 yaşındaki Ahmet Meral vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Bugün kent meydanında aşı olunuyormuş. Bizi çağırdılar. 6 kişi toplandık, aşımızı olduk. Bu aşıyı getiren devletimize, Sağlık Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Bütün halkımıza öneriyoruz. Aşılarını olsunlar. Ben aşı olmam, bana bir şey olmasın demesinler. Taşıyıcı olabilirler. Karşıdakilere geçebilir. Bütün halkımız duyarlı olsun” dedi.

15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda denk geldiği aşı merkezini ziyaret ederek aşı vurulduğunu belirten Osman Ceylan (35) ise, “Hükümet meydanında yürürken burada aşı merkezini gördüm. Bugün kurulmuş. Yani aşının ayağımıza kadar gelmesi çok güzel bir hizmet. Sağlık çalışanlarına, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yani artık aşı ayağımıza geldi. Herkes hükümet meydanına gelip burada sıra beklemeden, randevu almadan aşı vurulabilir. Teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.