Site Rengi

DOLAR 18,8823
EURO 19,9322
ALTIN 1.099,78
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

TBMM Başkanı Şentop, Pakistan Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı ve beraberindeki heyeti kabul etti

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ (TBMM) BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP, PAKİSTAN ULUSAL MECLİS BAŞKANI YARDIMCISI MUHAMMAD QASİM KHAN SURİ VE BERABERİNDEKİ PARLAMENTO HEYETİNİ KABUL ETTİ.

TBMM Başkanı Şentop, Pakistan Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı ve beraberindeki heyeti kabul etti
09.12.2021
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Pakistan Ulusal Meclis Başkanı Yardımcısı Muhammad Qasim Khan Suri ve beraberindeki parlamento heyetini kabul etti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, dönem başkanlığını Türkiye’nin devraldığı İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansı’nda, Pakistan Ulusal Meclis Başkanı Yardımcısı Muhammad Qasim Khan Suri ve beraberindeki parlamento heyetini kabul etti.

Kabulün başında kısa bir konuşma yapan TBMM Başkanı Şentop, “Türkiye ile Pakistan arasında çok müstesna bir ilişki vardır. Bu müstesna başka ülkeler örnek olması gereken ilişkinin tarihi temelleri var. Halklarımız arasındaki yakınlık zemini de yükselmektedir. Türkiye ve Pakistan liderleri sık sık bir araya gelmekte, telefonla istişarelerde bulunmaktadır. Uluslararası alanda ortak tavır belirlemek için mutabakatlarımız var. Parlamentolarımız arasında da çok güçlü ilişkilerimiz var. Daha önce 1 Haziran 2021’de Pakistan İslamabat’ta yapılan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı toplantısında dostlarımızla bir aradaydık. Görüşmeler yaptık. Bunlar arasında en önemlilerinden bir tanesi İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Birlik zemini, bizim İSİPAB diye isimlendirdiğimiz bu parlamenter yapının güçlenmesini, etkili hale gelmesini arzu ediyoruz. Bu sebeple inşallah toplantıdan sonra dönem başkanlığı da Türkiye’ye geçiyor, birlikte sizlerin de katkılarıyla çok etkili işler yapacağız diye ümit ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.