Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Çok Bulutlu
Ankara
16°C
Çok Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 15°C

Kazazede mahalli sanatçıya, belediye başkanından destek

KAZAZEDE MAHALLİ SANATÇIYA, BELEDİYE BAŞKANINDAN DESTEK

Kazazede mahalli sanatçıya, belediye başkanından destek
13.12.2021
A+
A-

Kırıkkale’de geçirdiği trafik kazası sonrası sesinden olan mahalli sanatçı Yaşar Apaydın’a Kırşehir Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu’ndan destek geldi.

Ekmeğini sazı ve söylediği türkülerden kazanan Apaydın’ı makamında ağırlayan Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu, her türlü desteğin sunulacağını açıkladı. Kırıkkale’ye bir müzik toplantısı için giden mahalli sanatçı Yaşar Apaydın, yaya olarak yolun karşısına geçmek isterken aracın çarpması sonucu yaralanmıştı. Haberin duyulması üzerine bir süre ekmeğini kaybedecek olan Apaydın’a Kırşehir’de belediye ile birlikte sivil toplum kuruluşları da destek olacaklarını belirtmişti. Kaza hakkında bilgi alan belediye başkanı Ekicioğlu, abdal kültürü temsilcilerinin yaşatılması gerektiğini söyledi. Ekicioğlu, “Biz asli görevlerimizle birlikte kültürel devamlılığı da sürdürme misyonunu üstleniyoruz. Kırşehir’de mahalli sanatçı Yaşar’ın da sesini ve halkın ona verdiği takma adın farkındayız. Ekmeğine neden olan kaza nedeniyle şehirde bulunan her fert üzüntü içerisinde oldu. Gereken her şey yapılacak” dedi.

Tedavi süreci başlayan ve tek ekmek kapısı olan sesini uzun süre kullanamayacak olan Apaydın ise türkü söyleyemeyecek olmanın üzüntüsünü yaşadığını belirtti. Kırıkkale’de kendisine çarpan sürücüden de kanser hastası olduğu için şikayetçi olmamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.