Site Rengi

DOLAR 18,8864
EURO 20,0432
ALTIN 1.103,61
BIST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Çok Bulutlu
Ankara
18°C
Çok Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 13°C

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde hat sergisi

KAHRAMANMARAŞ’TA “YEDİ GÜZEL ADAM EDEBİYAT MÜZESİ”NDE HAT SERGİSİ AÇILDI.

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde hat sergisi
21.12.2021
A+
A-

Kahramanmaraş’ta “Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi”nde hat sergisi açıldı.

Aralık Kültür Sanat Sezonu kapsamında Hattat Kuddusi Doğan imzasıyla sanatseverlerin beğenisine sunulan eserler yoğun ilgi gördü.

Açılışa katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzemizde, bu tarihi mekânda; hat sanatının nadide eserlerini sergiye açtık. Kahramanmaraş’ımız sanat ve kültürün her alanında Türkiye’nin önemli şehirleri arasında yer alıyor. Şiir ve edebiyatın başkenti olan kahraman şehrimizde çok değerli bir sanatçımızın eserlerinin sergilenmesi de bizim için çok anlamlı. Kuddusi Hocamıza çok teşekkür ediyoruz, eserler gerçekten çok etkileyici. Bundan sonra da bu mekanda muhtelif alanlarda birçok sergi düzenleyeceğiz. Tüm hemşehrilerimizi bu eserleri görmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hattat Kuddusi Doğan ise düzenlenen sergiye ilişkin açıklamasında, “Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde ilk hat sergisini bize nasip oldu. Tarihi ve çok anlamlı bir mekanda, son derece güzel bir sergi salonunda ziyaretçilerimiz eserlerimizi inceledi. Burası inşallah 31 Aralık tarihine kadar ziyarete açık olacak. Ben de burada olacağım. Burada hat sanatının farklı teknikleriyle oluşturulmuş toplam 32 eserimiz yer alıyor. İnşallah Kahramanmaraş’ımızın kültür ve sanat hayatına bir renk katmış olur. Çok kıymetli başkanıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.