Site Rengi

DOLAR 18,9240
EURO 19,9682
ALTIN 1.103,19
BIST 5.381,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 14°C
Paz 12°C

Türk kültürünün edebî büyükleri sempozyumla anılacak

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ, TÜRK EDEBİYATI VAKFI İLE BİRLİKTE “YUNUS EMRE, AHİ EVRAN VE HACI BEKTAŞ VELÎ’DE BULUŞMA SEMPOZYUMU” DÜZENLEYECEK.

Türk kültürünün edebî büyükleri sempozyumla anılacak
01.11.2021
A+
A-

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Türk Edebiyatı Vakfı ile birlikte “Yunus Emre, Ahi Evran ve Hacı Bektaş Velî’de Buluşma Sempozyumu” düzenleyecek.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), 2021 yılını Yunus Emre’nin 700. Ahi Evran’ın doğumunun 850. ve Hacı Bektaş Velî’nin vefatının 750. yıl dönümü münasebetiyle anma yılı ilan etmişti. Cumhurbaşkanlığı da Resmî Gazete’de yayınladığı genelgelerle her üç edebî ve tarihî şahsiyetin 2021 yılı boyunca ülke genelinde ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle anılmasına karar verilmişti.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü de bu kapsamda Türk Edebiyatı Vakfı ile birlikte “Yunus Emre, Ahi Evran ve Hacı Bektaş Velî’de Buluşma” başlıklı bir gün sürecek dört oturumlu bir sempozyum düzenliyor.

Sempozyum 4 Kasım 2021 Tarihinde 09.30-17.00 saatleri arasında Microsoft Teams uygulaması üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.