Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 13°C

Tarihi Emet Han’ı restore edilecek

TARİHİ EMET HAN’I RESTORE EDİLECEK

Tarihi Emet Han’ı restore edilecek
11.10.2021
A+
A-

Emet İl Genel Meclisi Üyeleri İsmail Elmacı ve Halil Mallı, İl Genel Meclisinin Ekim ayı toplantısında tarihi Emet Han’ının Cevizdere Okul arsası ile takasının onaylandığını açıkladılar.

Emet Belediyesince kamulaştırılan ve Zeytinoğlu Han’ı olarak bilinen Emet Han’ı, Cevizdere ilkokulu arsası ile takas yolu ile İl Özel İdaresine devrediliyor.

İl Genel Meclisi Üyeleri İsmail Elmacı ve Halil Mallı, İl Genel Meclisinin Ekim ayı toplantısında gündeme getirilen konunun görüşülerek gerçekleşmesi adına gerekli kararların alındığını belirttiler.

İl Genel Meclisi gündemine giren ve başkanlığa sunulan dilekçede, “ 5534/5513 hissesi Kütahya il özel idaresine ait Kütahya ili Emet ilçesi Dere Mahallesi 469 ada 1 parselde bulunan 5 bin 513 metrekare yüzölçümlü “Kargir 3 katlı okul binası” nitelikli taşınmazın, mülkiyeti Emet Belediyesine ait Emet ilçesi Hamam mahallesi 741 ada 36 parselde bulunan 966. 92 metrekare yüzölçümlü içinde 8 dükkan bulunan avlulu han nitelikli taşınmaz ile başa baş takas/trampa edilmesi talebi Emet Belediyesinin 10 Eylül 2021 tarih ve 986 sayılı yazıları ile tarafımıza iletilmiştir. Söz konusu bu taşınmazların takası/trampası konusunun görüşülüp karara bağlanması için evrakın gündeme alınmasını arz ederim” denildi.

Emet İl Genel Meclisi Üyeleri Elmacı ve Mallı, konunun İl Genel Meclisinde görüşülerek trampaya onay verildiğini, Emet Belediye Meclisinde alınacak karar sonrası da işlemin gerçekleşeceğini belirttiler. İşlemler tamamlandıktan sonra ise İl Özel İdaresince Kültür Bakanlığı vasıtası ile tarih han aslına uygun restore edilecek.

İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Elmacı, Emet Han’ının restore edilerek ilçe kültür mirasına kazandırılmasında verilen destek için Kütahya Valisi Ali Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, mecliste destek veren tüm İl Genel Meclisi Üyelerine teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.