Site Rengi

DOLAR 18,8635
EURO 20,1100
ALTIN 1.113,32
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Az Bulutlu
Ankara
13°C
Az Bulutlu
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Sultandağı’nda Selçuklu eserleri yeniden ayağa kalkacak

AFYONKARAHİSAR VALİSİ GÖKMEN ÇİÇEK, SELÇUKLU DÖNEMİNE AİT ESERLERİ İLE ÜNLÜ SULTANDAĞI İLÇESİ İÇİN YENİ PROJE GELİŞTİRECEKLERİNİ KAYDEDEREK, “SULTANDAĞI’NI ESKİ HAVASINA YAKIŞIR HALE GETİRMEK VE SELÇUKLU DÖNEMİNİ YAŞAMAK İSTEYENLERİN GÖRMEK İSTEYECEĞİ BİR YER HALİNE GETİRMEK” DEDİ.

Sultandağı’nda Selçuklu eserleri yeniden ayağa kalkacak
15.09.2021
A+
A-

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Selçuklu dönemine ait eserleri ile ünlü Sultandağı ilçesi için yeni proje geliştireceklerini kaydederek, “Sultandağı’nı eski havasına yakışır hale getirmek ve Selçuklu dönemini yaşamak isteyenlerin görmek isteyeceği bir yer haline getirmek” dedi.

Programları çerçevesinde sık sık ilçeleri ziyaret eden Vali Çiçek, bu kapsamda Sultandağı ilçesinde ziyaretlerde bulunup, protokol üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. İlçede bulunan Sahipata Kervansarayı, Çifte Hamam, Laleli Çeşmesi, Çarşı Camii çevresinin tarihin dokuya uygun olarak düzenlendiği Sultandağı Tarihi Kent Meydanı Projesi kapasında devam eden çalışmaları inceleyen Vali Gökmen Çiçek, bilgiler aldı. Ardından bir açıklama yapan Vali Çiçek, Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel anlamda Türkiye’nin en zengin illerinden birisi olduğunu kaydederek, “Hititler, Frigler Romalılar başta olmak üzere çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış bir il Afyonkarahisar. Sultandağı ilçemizde Selçuklu döneminin inanılmaz eserleriyle zengin bir ilçemiz. Burayı incelediğinizde sanki bin yıl önceki ortamı soluyabileceğiniz ender yerlerden bir tanesi. Doğal bir film platosunu anımsatıyor. Kervansaray, tarihi hamamı, camisi, çeşmesi ve meydanı ile hiç bozulmamış, kendisini koruyarak bugünlere gelmiş gizemli bir nokta. Ayazini Köyü’nden sonra en büyük hedefimiz Sultandağı’nı eski havasına yakışır hale getirmek ve Selçuklu dönemini yaşamak isteyenlerin görmek isteyeceği bir yer haline getirmek. Bu anlamda belediye başkanımızın çok emeği oldu. İnşallah el birliği ile Sultandağı’nı bambaşka bir hale getireceğiz, iddialıyız. Proje bittiğinden burayı tüm Türkiye’nin gelip ziyaret edeceği bir yer haline getireceğiz. Gizemli şehir Afyonkarahisar’ın gizemi ilçesi Sultandağı’na mayısta herkesi bekliyoruz ” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.