Site Rengi

DOLAR 18,8639
EURO 20,1108
ALTIN 1.113,81
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Az Bulutlu
Ankara
13°C
Az Bulutlu
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Milas’ta alternatif turizm toplantısı

MUĞLA’NIN MİLAS İLÇESİNDEKİ ALTERNATİF TURİZM POTANSİYELİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK TOPLANTIDA DÖRT MEVSİM SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM POTANSİYELİ MASAYA YATIRILDI.

Milas’ta alternatif turizm toplantısı
17.01.2022
A+
A-

Muğla Valisi Orhan Tavlı, başkanlığında Milas ilçesinde bulunan Beçin Kalesi ve Ören Yeri ile Milas Alatepe yamaç paraşütü alanında yapılacak çalışmalar ile ilgili durum değerlendirmesinde bulunmak üzere Vali Yardımcıları, kaymakamlar, ilgili kurum müdürleri ve kazı başkanlarının katılımı ile toplantı düzenlendi.

Toplantıda UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde yer alan Menteşeoğulları Beyliği’nin başkenti ve Türk-İslam dönemi yerleşiminde önemli merkezlerden biri olan Beçin Kalesi ve Ören Yeri’nde yapılacak çevre düzenlemesi, aydınlatma, bilgilendirme tabelalarının tamamlanması gibi çalışmaların yapılması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Milas-Bafa’da bulunan Herakleia Antik Kentinde başlayan temizlik, kurtarma kazısı ve çevre düzenlemesi çalışmalarının son durumu hakkında bilgi verildi. Milas’ta bulunan bir diğer önemli antik kent Euromos Antik Kentinde restorasyon çalışmalarının devam ettiği, Zeus Mabedinin sütunları dikilmekte olduğu bildirildi.

Milas ilçesi Ören Mahallesinde yaklaşık 650 metre yükseklikte ve Karia Yürüyüş Rotası üzerinde bulunan Alatepe yamaç paraşütü alanının etkin tanıtımı ve çevre düzenlemesi konusunda yapılacak çalışmalar görüşüldü.

Muğla’nın sahip olduğu potansiyeli harekete geçirmek için tüm taraflarla ortak akıl ve iş birliği içerisinde çalıştıklarını belirten Vali Orhan Tavlı, ilimiz turizm destinasyonlarının ve alternatif turizm potansiyelinin ön plana çıkarılması amacıyla yapılan etkin tanıtımı çalışmalarıyla dört mevsim sürdürülebilir turizm hedefine kısa sürede ulaşılacağını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.