Site Rengi

DOLAR 18,8714
EURO 20,0934
ALTIN 1.116,56
BIST 5.063,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Az Bulutlu
Ankara
13°C
Az Bulutlu
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C
Paz 16°C

Gençler kitap fuarı istedi, Başkan Aydın sözünü verdi

LİSELİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞAN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DAVUT AYDIN, KENDİSİNDEN KİTAP FUARI VE YAZAR BULUŞMALARI İSTEYEN” GENÇLERE, “SÖZ OCAK 2021’DE BU İSTEĞİNİZİ YERİNE GETİRECEĞİM” DEDİ.

Gençler kitap fuarı istedi, Başkan Aydın sözünü verdi
03.12.2021
A+
A-

Liseli öğrencilerle buluşan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, kendisinden kitap fuarı ve yazar buluşmaları isteyen” gençlere, “Söz Ocak 2021’de bu isteğinizi yerine getireceğim” dedi.

Osmanlı’nın ilk başşehri Yenişehir’de “Sorular Gençlerden Çaylar Başkandan” sloganıyla geleneksel hale getirilen buluşmaların, son katılımcıları ilçe genelindeki bütün liselerin 11. şube öğrenci başkanları oldu.

Yenişehir gençliğinin gözde buluşma merkezi haline gelen Matay Spor Kompleksi’nde düzenlenen etkinliğe Kaymakam Rahmi Köse ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz’ın da katıldı.Yerel yönetimin bazı müdürlerinin de hazır bulunduğu buluşmada Belediye Başkanı Başkan Davut Aydın, 16 yaş grubundaki gençleri tek tekdinledi ve isteklerini not aldı. Okul bahçelerine çeşme, daha fazla sosyal donatı alanı, eğitim kurumlarının girişlerine turnike sistemi kurulmasını isteyen sınıf başkanları, arkadaşlarının özellikle ilçede her yıl bir kitap fuarı ve fuarla birlikte yazar buluşmalarının düzenlenmesini talep etti.

Sıkça vurguladığı üzere “Türkiye’nin geleceği olan siz evlatlarımız ülkemizin en büyük gücü. Bu güce canımız feda. Siz isteyeceksiniz biz de imkanlarımız dahilinde elimizden geleni yapacağız” diyen Başkan Davut Aydın, şunları kaydetti:

“Sizin kitaba ve kültüre olan ilginiz bizleri çok mutlu ediyor. Zaten bu ilginizi aynı zamanda bir kütüphaneye dönüştürdüğümüz Matay Spor Kompleksi’nde de fark ediyoruz. Evet burada size söz veriyorum. Çok çabuk bir şekilde Ocak 2022’de Yenişehir’de bir kitap fuarı düzenleyeceğiz. Arzu ettiğiniz yazarları da zamanları uygun ise sizlerle birlikte ilçemizde ağırlayacağız.”

Gençlerin daha önceki buluşmada da dile getirdiği kültür gezilerine yönelik planlamayı da yaptıklarını belirten Başkan Aydın, konuyla ilgili Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz’la istişarelerin sürdüğüne değindi. Öğrencilerin geleceğe dair hayallerinin dillendirildiği, sıcak çayların samimi sohbetler eşliğinde yudumlandığı buluşma, hep birlikte söylenen türkülerle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.