Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 14°C
Sal 17°C
Çar 16°C

Burhaniye’de tarihe müzikli tanıtım

SABRİYE ÇELİK UĞUZ

Burhaniye’de tarihe müzikli tanıtım
13.09.2021
A+
A-

Burhaniye ilçesinde, Ören-Adramytteion Kültür Turizm ve Doğa Derneği tarafından Adramytteion Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen gecede, yörede yapılan tarihi araştırmalar anlatılırken, Saksafon sanatçısı Volkan Güleç de bir konser verdi. Ören Pidasus Otel’de gerçekleştirilen etkinlikle kazı başkanı Doç. Dr. Hüseyin Murat Özgen, Örendeki kazılar ve yörede yapılan yüzey araştırmaları hakkında bilgiler verdi.

Ören-Adramytteion Kültür, Turizm ve Doğa Derneği tarafından düzenlenen etkinlik doğa tarih meraklılarını buluşturdu. Ören Adramyteion Kazı Çalışmaları ve Körfez Sahası Yüzey Araştırmalarının 10.yılında Kazı ve Onarım Çalışmaları Bilimsel Danışmanı ve Körfez Yüzey Araştırmaları Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Murat Özgen, Adramyteion kazıları ile Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde yapılan yüzey araştırmaları hakkında bilgiler verdi. Reşitköy Barajı alanında da yüzey araştırmaları yaptıklarını anlatan Özgen, Kızıklı ve Börezli de günümüzden 10 bin yıl önceki bulgulara rastlandığını kaydetti. Yörede, Dedekaya, Hisar Kalesi, Ballıtaş ve Fığlatepe’de de araştırma yapıldığını söyledi. Yörede yapılan yüzey araştırmaları kapsamında tespit ve belgeleme çalışmalarının tamamlandığını anlatan Özgen, yörede önemli buluntulara rastlandığını kaydetti. Özgen, kazı ve yüzey araştırmalarını anlatırken, alışmalarla ilgili fotoğrafları da gösterdi. Sunumun ardından saksafon sanatçısı Volkan Güleç’in verdiği caz konseri de ilgi gördü. Kendilerine destek olanlara ve etkinliğe katılanlara teşekkür eden Ören-Adramytteion Kültür, Turizm ve Doğa Derneği Başkanı Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz, “H.Murat Özgen hocamız çok güzel bir sunum yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum. Sanatçımız Volkan Güleç de caz dinletisi gerçekleştirdi. Etkinliğimize katılanlara ve bizlere destek olanlara teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimiz devam edecek” dedi. Etkinliğe, Burhaniye Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Şükrü Baykal ile Adramytteion Derneği üyeleri ve kazı heyeti ile doğa ve tarih sever vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.