Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 14°C
Sal 17°C
Çar 16°C

Atatürk Kültür Merkezi yayınları ödül almaya devam ediyor

OSMANLI SARAYINDA AT, TÜRKİYE BİLİMLER AKADEMİSİ ULUSLARARASI AKADEMİ ÖDÜLLERİ KAPSAMINDA “SOSYAL BİLİMLER” ALANINDA VERİLEN “KEMAL KARPAT ÖZEL ÖDÜLÜ”NE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Atatürk Kültür Merkezi yayınları ödül almaya devam ediyor
06.12.2021
A+
A-

Prof. Dr. Emine Dingeç’in Atatürk Kültür Merkezi yayınları arasında yer alan Osmanlı Sarayında At isimli eseri, Türkiye Bilimler Akademisi Uluslararası Akademi Ödülleri kapsamında “Sosyal Bilimler” alanında verilen “Kemal Karpat Özel Ödülü”ne layık görüldü.

Ödül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek TÜBA-TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’nde sahiplerine tevdi edilecek.

TÜBA, “Bilimsel Telif Eser Ödülleri Programı (TÜBA-TESEP)” ile üniversitelere yönelik nitelikli Türkçe telif eser üretiminin teşviki amaçlandı. 2021 yılında “Sosyal Bilimler” alanında bir esere Telif Eser Ödülü, bir esere Mehmet Genç Özel Ödülü, bir esere Halil İnalcık Özel Ödülü, bir esere Kemal Karpat Özel Ödülü ve beş esere de Kayda Değer Eser (Mansiyon) Ödülü olmak üzere dokuz Türkçe bilimsel telif eser TÜBA-TESEP Ödülü’ne layık görüldü.

Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Dingeç tarafından sekiz yıllık bir çalışmanın ürünü olarak hazırlanan Osmanlı Sarayında At isimli eser, okurlar tarafından büyük ilgi görmekte.

Osmanlı sarayında atın vazgeçilmezliği üzerine hazırlanan çalışma, Osmanlı Devleti’nde saray ve onunla bütünleşmiş görünen at üzerine ayrıntılı bir araştırmaya dayanmakta. Görsel malzemeyle zenginleştirilen eserde, Osmanlı sarayında at ile ilgili bütün bilinmeyenlerin cevabı detaylı bir şekilde okuyucuya sunulmakta ve atın saraydaki konumu bütün yönleriyle ortaya konulmakta.

Eserde Osmanlı sarayında at, “Sarayın At Teşkilatı, Saray Atları ve Sarayda At Kültürü, Değişim Döneminde Saray ve At” bölümleriyle okuyucuya aktarıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.