Site Rengi

DOLAR 18,8898
EURO 20,0942
ALTIN 1.126,84
BIST 5.212,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 12°C
Yağmurlu
Ankara
12°C
Yağmurlu
Paz 9°C
Pts 13°C
Sal 13°C
Çar 14°C

Srebrenitsa Soykırımı’nda hayatını kaybedenler Gaziosmanpaşa’da anıldı

SREBRENİTSA SOYKIRIMI’NIN 26’NCI YILI DOLAYISIYLA GAZİOSMANPAŞA’DA 2 GÜN BOYUNCA ANMA PROGRAMLARI DÜZENLENDİ. GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI HASAN TAHSİN USTA, BOSNA HERSEK HALKININ HER ZAMAN YANINDA OLDUKLARINI İFADE ETTİ.

14.07.2021
A+
A-

Srebrenitsa Soykırımı’nın 26’ncı yılı dolayısıyla Gaziosmanpaşa’da 2 gün boyunca anma programları düzenlendi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Bosna Hersek halkının her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Gaziosmanpaşa Belediyesi insanlık tarihinin en büyük dramlarından birine sahne olan Srebrenitsa Soykırımı’nın 26’ncı yılı dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Gaziosmanpaşa Meydanı ve 500 Evler Caddesi’nde düzenlenen programlara Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Hilmi Erdem, Bosna Sancak Trakya Rumeli Balkan Türkleri Derneği Suat Nurkan, Gaziosmanpaşa Rumeli Platformu Başkanı Nurgün Güngören’in yanı sıra ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Bağlarbaşı Caddesi’nden Gaziosmanpaşa Meydanı’na gerçekleştirilen yürüyüş ile başlayan program, meydandaki fotoğraf sergisinin gezilmesi ile devam etti. Vatandaşlar, döneme şahitlik eden Boşnak fotoğrafçı Veliya Hasanbegoviç’in çektiği soykırımı belgeleyen fotoğrafları dikkatle inceledi. 2. günkü anma programının adresi ise 500 Evler Caddesi oldu. Ellerinde “Srebrenitsa Soykırımı’nı Unutmadık, Unutturmayacağız” yazılı pankartlarla yürüyen vatandaşlar Bosna Hersek’e destek mesajları gönderdi.

“Srebrenitsa’da şehit olan ve onların temsilcileri olan tüm soydaşlarımızın yanındayız”

Anma programında konuşan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Dünyanın gözü önünde Avrupa’nın tam göbeğinde, ABD’nin ve Birleşmiş Milletler’in de desteğiyle altını çiziyorum bir soykırım, bir insanlık katliamını bizlerin de yaşadığı bir dönemde ne yazık ki geride bıraktık. Şehitlerimizi rahmetle anarken onların bize yüklemiş olduğu sorumluluğu ve önemli vazifeyi de hatırlamak zorundayız. Tıpkı Bosna Hersek’in Bilge Komutanı Aliya İzzetbegoviç’in Sayın Cumhurbaşkanımıza ölüm yatağında ‘Bosna’yı size emanet ediyorum’ dediği gibi biz de Srebrenitsa’da şehit olan ve onların temsilcileri olan tüm soydaşlarımızın yanındayız. Bizim öyle bir sorumluluğumuz var ki bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa bir gün mutlaka bu kardeşlerimizin hesabını sormalıyız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.