Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Kamu çalışanlarının yemekleri liseli öğrencilerden

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN “ÜRETEN OKULLAR” PROJESİ KAPSAMINDA BAĞCILAR ALAATTİN NİLÜFER KADAYIFÇIOĞLU MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, BAĞCILAR HÜKÜMET KONAĞI’NDAKİ KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN YEMEK PİŞİRME VE SERVİS HİZMETİ SUNUYOR. LEZZET MUTFAĞI İSİMLİ UYGULAMA ALANININ AÇILIŞINI YAPAN KAYMAKAM, BELEDİYE BAŞKANI VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ, ÖĞRENCİLERİN ELİNDEN ÇIKAN YEMEKLERİN LEZZETİNİ VE SERVİSİ ÇOK BEĞENDİ.

Kamu çalışanlarının yemekleri liseli öğrencilerden
16.09.2021
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Üreten Okullar” projesi kapsamında Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Bağcılar Hükümet Konağı’ndaki kamu çalışanları için yemek pişirme ve servis hizmeti sunuyor. Lezzet mutfağı isimli uygulama alanının açılışını yapan kaymakam, belediye başkanı ve ilçe milli eğitim müdürü, öğrencilerin elinden çıkan yemeklerin lezzetini ve servisi çok beğendi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken ekonomiye değer katan nitelikli iş gücü yetiştirmeyi amaçlayan “Milli Eğitim”, “Milli Üretim” ve “Üreten Okullar” projesi Bağcılar’da hayata geçirildi. Bu kapsamda Bağcılar İlçe Kaymakamlığı ve Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi arasında 31 Ağustos 2021 tarihinde protokol imzalandı. Yapılan anlaşma gereğince Bağcılar Hükümet Konağı’nın 3. katındaki mutfak ve yemekhane alanı öğrencilerin, öğretmen ile öğreticiler refakatinde yemek ve tatlı yapması için atölye olarak tahsis edildi. Okulun “Yiyecek ve İçecek Hizmetleri” bölümünde okuyan öğrenciler, “Lezzet Mutfağı” isimli atölyesinde çalışmaya başladı.

Teorik bilgilerini pratiğe dökecekler

Uygulama, bugün yapılan açılışla başladı. Programa Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, merhum hayırsever işadamı Alaattin Kadayıfçıoğlu’nun eşi Nilüfer Kadayıfçıoğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Öğrencilere başarılar dileyen Başkan Çağırıcı, “Uygulamaya katılan öğrencilerimiz teorik bilgilerini burada pratiğe dökerek tecrübe kazanacaklar. Gençlerimiz mezun olduktan sonra burada aldığı eğitim sayesinde mesleğe hazır olacaklar” dedi.

Öğrencilerin hazırladığı 4 çeşit yemek ve tatlı, Kaymakamlık ile Hükümet Konağı’ndaki diğer kamu kurum personeline servis edildi. Lezzet mutfağının ilk misafiri olan ilçe protokolü, yemeği çok beğendiğini dile getirdi. Bugün uygulamaya başlanan proje, bir yıl boyunca devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.