Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Çok Bulutlu
Ankara
18°C
Çok Bulutlu
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 15°C

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda Malatya lezzetleri tanıtıldı

İSTANBUL KONGRE MERKEZİ’NDE “7 ŞEHİR, 7 BÖLGE, 7 ÜLKE” MOTTOSUYLA DÜZENLENEN GASTRONOMİ TURİZMİ FUARI KAPSAMINDA MALATYA TİCARET VE SANAYİ ODASI TARAFINDAN ISTANBUL’ DA YAŞAYAN MALATYALI İŞADAMLARI, GAZETECİLER VE STK BAŞKANLARINA MALATYA YÖRESEL YEMEKLERİNİN TANITILDIĞI BİR ORGANİZASYON DÜZENLENDİ. İSTANBUL KONGRE MERKEZİ’NDE 28, 29,30 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA ‘’7 ŞEHİR, 7 BÖLGE, 7 ÜLKE’’ MOTTOSUYLA DÜZENLENEN GASTRONOMİ TURİZMİ FUARI’NDA MALATYA’NIN YÖRESEL LEZZETLERİ TANITILDI. FUARDA MALATYA TİCARET VE SANAYİ ODASI(MTSO), FIRAT KALKINMA AJANSI (FKA) VE MALATYA GASTRONOMİ TURİZM VE TANITIM DERNEĞİ İLE BİRLİKTE TANITIM STANDI AÇTI. ORGANİZASYONA MALATYA TİCARET VE SANAYİ ODASI (MTSO) BAŞKANI OĞUZHAN ATA SADIKOĞLU, TÜRKİYE GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ İSMAİL KAPAN İLE BİRLİKTE ÇOK SAYIDA MALATYALI İŞ ADAMI, GAZETECİ VE SİVİL TOPLUM KURULUŞU (STK) BAŞKANI KATILDI. KATILAN MİSAFİRLERE MALATYA’NIN YÖRESEL LEZZETLERİ; GENDİME ÇORBASI, KİRAZ YAPRAĞI KÖFTESİ, İÇLİ KÖFTE, ANALI KIZLI, KABURGA DOLMASI, KAĞIT KEBABI, GELELİ KEBABI, REYHAN ŞERBETİ VE KAYISI TATLISI İKRAM EDİLDİ. MALATYA’NIN ÜNLÜ AŞÇILARINDAN ZEKİ SAYGI’NIN KENDİ ELİYLE İKRAM ETTİĞİ YEMEKLER MİSAFİRLER TARAFINDAN TAM NOT ALDI. ORGANİZASYONA ÖNCÜLÜK EDEN MALATYA TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI OĞUZHAN ATA SADIKOĞLU, ‘’BÜTÜN HEMŞERİLERİMİZİ MALATYA’NIN SICAKLIĞIYLA, KÜLTÜRÜYLE, MİSAFİRPERVERLİĞİMİZLE TANIŞTIRMAYA DAVET EDİYORUM. MALATYA’YA GELİNİZ, HAFTA SONU İNSANLAR ARTIK YURTDIŞINA VEYA YURTİÇİNDEKİ DENİZ KENARINA GİTMEKTENSE KÜLTÜREL ANLAMDA LEZZET ANLAMINDA BİR ŞEYLERLE TANIŞMASI GEREKTİĞİNİ KÜLTÜRLERİ TANIMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM. BİZ ANADOLU OLARAK ASLINDA BÜTÜN İLLERİMİZ İLE SAMİMİYET VE MİSAFİRPERVERLİK İÇERİSİNDE ÜLKEMİZDEKİ BÜTÜN HEMŞERİLERİMİZİ, ÜLKEMİZDEKİ BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI DAVET EDİYORUZ. BU ANLAMDA BURADAKİ FUARDA ÇOK CİDDİ GEÇTİ, İNSANLAR BURADA TEVECCÜH ETTİ, ÜRÜNLERİMİZİN TANITIMINI GERÇEKLEŞTİRDİK. LEZZETLERİ ONLARLA BULUŞTURDUK. BU ANLAMDA BİZİM İÇİN ÖNEMLİYDİ, MALATYA’NIN TANITIMINA BİR NEBZEDE OLSA KATKIDA BULUNMUŞSAK İNSANLARI MALATYA’YLA BULUŞTURMAYA BİR ADIM ATABİLDİYSEK ÖNEMLİ OLAN BUYDU. BU ANLAMDA BEN TGRT AİLESİNE DE TEŞEKKÜR EDİYORUM. BU SÜREÇ İÇERİSİNDE BİZİ YALNIZ BIRAKMADIKLARI İÇİN ÖZELLİKLE İSMAİL KAPLAN BEY’E DE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM, GENEL YAYIN YÖNETMENİMİZ BİZİM HEMŞERİMİZ, O DA MALATYA KÜLTÜRÜNÜ ÇOK İYİ BİLEN BİR İSİM, ONUN DA MİSAFİRPERVERLİĞİNDE YİNE BİZ BU SUNUMLARI GERÇEKLEŞTİRDİK. O DA BİRÇOK BASINDAKİ ARKADAŞLARIMIZI DAVET ETTİ, BEN DE TEŞEKKÜR EDERİM, SAĞ OLUN’’ DİYE KONUŞTU.

30.06.2021
A+
A-

İstanbul Kongre Merkezi’nde “7 Şehir, 7 Bölge, 7 Ülke” mottosuyla düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuarı kapsamında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından İstanbul’da yaşayan Malatyalı işadamları, gazeteciler ve STK başkanlarına Malatya yöresel yemeklerinin tanıtıldığı bir organizasyon düzenlendi.

İstanbul Kongre Merkezi’nde 28,29,30 Haziran tarihleri arasında ‘’7 Şehir, 7 Bölge, 7 Ülke’’ mottosuyla düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuarı’nda Malatya’nın yöresel lezzetleri tanıtıldı. Fuarda Malatya Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO), Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ve Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği ile birlikte tanıtım standı açtı. Organizasyona Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan ile birlikte çok sayıda Malatyalı iş adamı, gazeteci ve sivil toplum kuruluşu (STK) başkanı katıldı. Katılan misafirlere Malatya’nın yöresel lezzetleri; gendime çorbası, kiraz yaprağı köftesi, içli köfte, analı kızlı, kaburga dolması, kağıt kebabı, geleli kebabı, reyhan şerbeti ve kayısı tatlısı ikram edildi. Malatya’nın ünlü aşçılarından Zeki Saygı’nın kendi eliyle ikram ettiği yemekler misafirler tarafından tam not aldı.

Organizasyona öncülük eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu,

‘’Bütün hemşerilerimizi Malatya’nın sıcaklığıyla, kültürüyle, misafirperverliğimizle tanıştırmaya davet ediyorum. Malatya’ya geliniz, hafta sonu insanlar artık yurtdışına veya yurtiçindeki deniz kenarına gitmektense kültürel anlamda lezzet anlamında bir şeylerle tanışması gerektiğini kültürleri tanıması gerektiğini düşünüyorum. Biz Anadolu olarak aslında bütün illerimiz ile samimiyet ve misafirperverlik içerisinde ülkemizdeki bütün hemşerilerimizi, ülkemizdeki bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bu anlamda buradaki fuarda çok ciddi geçti, insanlar burada teveccüh etti, ürünlerimizin tanıtımını gerçekleştirdik. Lezzetleri onlarla buluşturduk. Bu anlamda bizim için önemliydi, Malatya’nın tanıtımına bir nebzede olsa katkıda bulunmuşsak insanları Malatya’yla buluşturmaya bir adım atabildiysek önemli olan buydu. Bu anlamda ben TGRT ailesine de teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde bizi yalnız bırakmadıkları için özellikle İsmail Kaplan Bey’e de çok teşekkür ediyorum, genel yayın yönetmenimiz bizim hemşerimiz, o da Malatya kültürünü çok iyi bilen bir isim, onun da misafirperverliğinde yine biz bu sunumları gerçekleştirdik. O da birçok basındaki arkadaşlarımızı davet etti, ben de teşekkür ederim, sağ olun’’ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.