Site Rengi

DOLAR 18,8826
EURO 19,9345
ALTIN 1.098,83
BIST 5.017,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Çok Bulutlu
Ankara
16°C
Çok Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 15°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, esnaf temizliğe başladı

YARIN HİZMETE BAŞLAYACAK OLAN ESNAF, İŞYERLERİNİ AKŞAMDAN TEMİZLİĞE BAŞLADI.

31.05.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 1 Haziran itibariyle uygulanacak olan kademeli normalleşme takvimini açıklamasının ardından, yeme-içme gibi işyerleri masaları hazırlarken, pandemi sürecinde kapalı olan ve yarın hizmete başlayacak olan esnaf ise işyerlerini akşamdan temizliğe başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada 1 Haziran itibariyle uygulanacak olan kademeli normalleşme takvimini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeme-içme yerlerinde belirlenen kurala göre 07.00 ile 21.00 saatleri arasında masaya servis yapılabileceğini ve kahvehane, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmelerin de Pazar günü hariç 07.00 ile 21.00 saatleri arasında hizmet verebileceğini açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından yeme içme işyeri olan esnaf, akşam saatlerinde işyerlerinde temizliğe başlayarak, masaları yarına hazır olacak şekilde yerleştirmeye başladı.

“Masalarımızı açtık, sandalyelerimizi kurduk, hazırlıklarımızı yapıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından işyerinde temizlik çalışmasına akşamdan başlayan esnaf Oktay Demir, “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla sabah 07.00-21.00 itibariyle masalara servis yapabileceğiz, müşteri kabul edebileceğiz. Tekrar inşallah açıldık, müşterilerimizi ağırlamaktan mutlu olacağız, bekliyoruz. Masalarımızı açtık, sandalyelerimizi kurduk, hazırlıklarımızı yapıyoruz, temizliklerimizi yapıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Umarım bir an önce bu virüs biter ve herkes rahat bir yıl sürer” dedi.

“Temizliğimizi yapıyoruz. Kısmetse yarın da açacağız”

Köfte dükkanını temizleyerek yarın için hazırlık yapan köfteci Gökhan Karadağ da, “15 aydır hakikaten zordaydık. Bu haberle gördüğünüz gibi temizliğimizi yapıyoruz. Kısmetse yarın da açacağız. En azından yazın nefes alacağız. Birikmiş olan borçlarımızı ufak ufak da olsa temizleyeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.