Site Rengi

DOLAR 18,8855
EURO 20,0343
ALTIN 1.103,98
BIST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 12°C
Cts 10°C

Yunus Emre’yi konserle andılar

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SCÜ) TÜRK MÜZİĞİ DEVLET KONSERVATUVARI İLE SİVAS İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN “2021 YUNUS EMRE VE TÜRKÇE YILI ANMA KONSERİ” DÜZENLENDİ

Yunus Emre’yi konserle andılar
23.12.2021
A+
A-

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ile Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından “2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı Anma Konseri” düzenlendi.

SCÜ Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda Şef Servet Zeki Ersoy yönetiminde düzenlenen konsere Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Göktürk Erdoğan, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Bulut, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda selamlama konuşması yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Karaca, 2021 yılının Cumhurbaşkanlığı tarafından Yunus Emre ve Türkçe Yılı ilan edildiğini hatırlatarak Sivas Valiliğinin himayesinde çeşitli kurum ve kurumlarla birlikte 30 etkinliğe imza atıldığını söyledi.

SCÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Erdoğan ise, “Yunus gibi tüm dünyaya mâl olmuş isimleri toplumsal hafızamızı yaşatmak adına, müziği ve sanatı en iyi biçimde kullanmak adına bu programı düzenledik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Konserle anıldı

Yunus Emre’nin Eğer Aşkı Seversen, Taştın Yine Deli Gönül, Ben Bu Yolu Bilmez İdim, Allah Diyelim Daim, Bir Nicemiz Leyla Oldu gibi 12 eserinin seslendirildiği konser izleyiciler tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Konserin sonrasında İl Kültür ve Turizm Müdürü Karaca Şef Servet Zeki Ersoy’a çiçek, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Göktürk Erdoğan da teşekkür belgesi verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.