Site Rengi

DOLAR 18,8741
EURO 19,8958
ALTIN 1.098,99
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Çok Bulutlu
Ankara
16°C
Çok Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 15°C
Cum 14°C

Yetiştiricilere ücretsiz tohumlama hizmeti

5 İLÇEYE ARAÇ, SUNİ TOHUMLAMA ALET VE EKİPMANLARI TÖRENLE TESLİM EDİLDİ.

Yetiştiricilere ücretsiz tohumlama hizmeti
15.11.2021
A+
A-

Malatya’da hayvan yetiştiricilerine ücretsiz tohumlama hizmeti verilecek.

5 ilçeye araç, suni tohumlama alet ve ekipmanları törenle teslim edildi. Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi (ETKİYAP) kapsamında 5 ilçede toplam 13 bin 626 baş boğa altı ineğin tamamının tohumlanması hedeflendi. Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Karakavak Kampüsünde düzenlenen törene, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Dr. Selami Aygen, birlik başkanları, ilçe müdürleri ve teknik personeller katıldı. Törende konuşma yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, hayvanlarda tohumlamanın ücretsiz yapılacağına dikkat çekerek, “Bakanlığımız, etçi ve kombine ırk boğalarının spermaları ile suni tohumlamayı yaygınlaştırarak için çaba gösteriyor. Kırmızı et üretiminde, canlı ağırlık ve karkas ramdımanınında artış sağlanması ve yetiştiricilerin birim hayvandan elde ettiği gelirlerin artırılması, bölge ve ülke ekonomisine olumlu katkıların sağlanması amacı ile uygulamaya koyduğu Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi (ETKİYAP) kapsamında 42 ilde uygulanan projeye İlimiz 2021 Yılı Temmuz ayından itibaren dahil edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Macit, “Hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı, mevcut durumda suni tohumlama hizmetlerinin yetersiz, iklime bağlı kış mevsimlerinin uzun, coğrafi koşullardan dolayı ulaşımın zor ve uzak olduğu dezavantajlı ilçeler olan Darende, Doğanyol, Pütürge, Hekimhan ve Kale’de proje uygulanacak. İlçe Müdürlüğümüz personeli Veteriner Hekimler tarafından, Simmental ve Brown Swiss ırkı genomik boğa ırklarının sperması kullanılarak 2021 yılından itibaren 3 yıl süre ile uygulanması planlanan tohumlama faaliyetleri, tamamen ücretsiz olarak uygulanacaktır. Uygulama tur ve ihbarlı sistem şeklinde olacaktır. ETKİYAP Projesi kapsamında 5 İlçemizde toplam 13 bin 626 baş boğa altı ineğin tamamının tohumlanmasını hedeflemekteyiz” dedi.

Törene katılan birlik başkanları da projenin Malatya ve Türkiye hayvancılığının gelişmesine ve ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını belirttiler.

Konuşmalardan sonra ilçe müdürlüklerine araç, alet ve ekipmanları teslim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.