Site Rengi

DOLAR 18,8831
EURO 20,0764
ALTIN 1.112,51
BIST 5.303,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 12°C
Paz 9°C
Pts 13°C

Sivas’ta mesleki eğitim masaya yatırıldı

SİVAS’TA MESLEKİ EĞİTİM MASAYA YATIRILDI

Sivas’ta mesleki eğitim masaya yatırıldı
03.02.2022
A+
A-

Sivas’ta Vali Salih Ayhan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda mesleki eğitim alanında yürütülen proje ve çalışmalar masaya yatırıldı.

Sivas Valiliği ek bina toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Adil Nas, İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan ve meslek lisesi müdürleri katıldı.

Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan’ın, Sivas’ın mesleki eğitim alanındaki durumunu konu alan sunum ile başladı. Proje ve çalışmalar, sektörel alandaki iş birlikleri, istihdam, patent ve faydalı model başvuruları, meslek liselerinin üretim faaliyetleri ve döner sermaye durumları, 2022 yılı planlamaları ve Mesleki Eğitim Merkezleri ile Yeni Çıraklık Sistemi konularında önemli bilgiler veren Aslan, mesleki eğitim alanında ortaya konulan hedefleri paylaştı.

Sunumun ardından her okul müdürü tarafından okulun mevcut durumu, yürütülen proje ve faaliyetler ile belirlenen hedefler hakkında Vali Ayhan’a bilgi verildi.

Sivas’ın eğitimde her sene daha ileriye gittiğini belirten Vali Ayhan ise mesleki eğitimde de çok önemli mesafeler katedildiğini ifade etti. Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nde 100’e yakın fabrikanın temelinin atılmasının planlandığını söyleyen Vali Ayhan, kalfa ve usta yetiştiren mesleki eğitim merkezlerinin önemine vurgu yaptı.

Bu süreçte meslek liselerine büyük bir görev düştüğünü belirten Ayhan, “Fabrikalar tamamlandığında 10 binlerce nitelikli personele ihtiyaç duyulacak. Yetiştireceğiniz personeller ile Sivas’ımız geleceğe daha umutla bakacak. Her bir meslek, altın bilezik gibidir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.