Site Rengi

DOLAR 18,8840
EURO 20,1114
ALTIN 1.112,79
BIST 5.260,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 15°C
Cts 10°C
Paz 9°C

Macron ve Biden denizaltı krizini görüşecek

FRANSA CUMHURBAŞKANI EMMANUEL MACRON VE ABD BAŞKANI JOE BİDEN’IN GELECEK HAFTA DENİZALTI KRİZİNE İLİŞKİN BİR TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPACAĞI BELİRTİLDİ

Macron ve Biden denizaltı krizini görüşecek
19.09.2021
A+
A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD Başkanı Joe Biden’ın gelecek hafta denizaltı krizine ilişkin bir telefon görüşmesi yapacağı belirtildi.

Avustralya’nın Fransa’yla denizaltı anlaşmasını iptal ederek ABD ile anlaşmasının ardından başlayan diplomatik kriz devam ediyor. Fransa hükümet sözcüsü Gabriel Attal bugün yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, ABD Başkanı Joe Biden ile önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bir telefon görüşmesi yapacağını ifade etti. Biden’ın görüşme talebinde bulunduğunu belirten Attal, “Açıklama istiyoruz” dedi.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison da bugün yaptığı açıklamada, Fransa’nın Avustralya’nın anlaşmanın iptal edilmesi konusunda yalan ifadelerde bulunduğuna ilişkin suçlamalarını reddetti. Morrison, anlaşmayla ilgili endişelerini birkaç ay önce dile getirdiğini ifade etti. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yalan, ikiyüzlülük, ciddi bir güven ihlali ile karşılaştıklarını söylemişti.

Avustralya, Fransa’dan denizaltı satın almak için imzaladığı yaklaşık 56 milyar euroluk anlaşmayı ABD ile yeni bir anlaşma yaptığı için iptal etmişti. Fransa ise Avustralya’nın kararının ardından Washington ve Canberra’daki büyükelçilerini geri çağırmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.