Site Rengi

DOLAR 18,8864
EURO 20,0432
ALTIN 1.103,61
BIST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Çok Bulutlu
Ankara
18°C
Çok Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 13°C

Kazakistan’da OHAL sona eriyor

KAZAKİSTAN’DA ŞİDDET OLAYLARININ ARDINDAN ÜLKE GENELİNDE İLAN EDİLEN OLAĞANÜSTÜ HAL (OHAL) GECE YARISINDAN İTİBAREN SONA ERİYOR.

Kazakistan’da OHAL sona eriyor
18.01.2022
A+
A-

Kazakistan’da şiddet olaylarının ardından ülke genelinde ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) gece yarısından itibaren sona eriyor.

Kazakistan’da 2 Ocak’ta Zhanaozen ve Aktau kentlerinde akaryakıt fiyatlarına zam yapılmasının ardından başlayan şiddet olaylarına karşı ülke genelinde ilan edilen OHAL, kademeli olarak kaldırılıyor. OHAL, bugüne kadar 8 bölge ve Çimkent şehrinde kaldırılırken, Kazakistan Cumhurbaşkanı Sözcüsü Berik Uali’den yeni bir açıklama geldi. Uali sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 19 Ocak gece yarısından itibaren başkent Nur Sultan, Almatı şehri, Almatı, Atırau, Cambıl, Kızılorda ve Mangistau bölgelerinde de OHAL’in sona ereceğini duyurdu. Ülkenin diğer bölgelerinde ise OHAL’in planlanan tarihten daha önce kaldırıldığını hatırlatan Uali, “Böylece tüm ülke normal hayata dönüyor. OHAL süresince uygulanan sokağa çıkma yasağı ve diğer kısıtlamalar kaldırılıyor” ifadelerini kullandı

. Uali, halkın birliği ve beraberliği, güvenlik güçleri ve ordunun özverili çalışması sayesinde ülkede düzen ve huzurun sağlandığını kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.