Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 16°C

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD Başkan Yardımcısı Harris ile görüştü

ABD BAŞKAN YARDIMCISI KAMALA HARRİS, 5 GÜNLÜK FRANSA ZİYARETİ KAPSAMINDA FRANSA CUMHURBAŞKANI EMMANUEL MACRON İLE GÖRÜŞTÜ.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD Başkan Yardımcısı Harris ile görüştü
11.11.2021
A+
A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’yı ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile görüşerek, Fransa ve ABD arasındaki “önemli” işbirliği konusunda hemfikir olduklarını kaydetti.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, 5 günlük Fransa ziyareti kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında Macron, Avustralya denizaltı krizinden 2 ay sonra Harris ile “yeni bir dönemin başlangıcı” karşısında Fransa ve ABD arasındaki “önemli” işbirliği konusunda hemfikir olduklarını kaydetti. Fransa ve ABD’nin geçmişte birlikte çalıştığında, “Ortak değerler sayesinde her zaman çok başarılı olduğunu” belirten Macron, “Yeni bir dönemin başlangıcında olduğumuz ve işbirliğimizin kesinlikle çok önemli olduğu konusunda hemfikiriz” ifadelerini kullandı.

G20 kapsamında 29 Ekim’de ABD Başkanı Joe Biden ile Roma’da görüştüğünü belirten Cumhurbaşkanı Macron, “Birkaç gün önce Roma’da Başkan Biden ile önümüzdeki haftalar, aylar ve yıllar için yol gösteren verimli bir toplantı yaptık” dedi.

Öte yandan Fransa’ya 5 günlük ziyareti kapsamında Başkan Yardımcısı Harris, yarın düzenlenen Paris Barış Forumu’ndaki törenlere ve cuma günü ise Libya Konferansı’na katılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.