Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

BM Libya Özel Temsilcisi Jan Kubis istifa etti

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (BM) LİBYA ÖZEL TEMSİLCİSİ JAN KUBİS, GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ.

BM Libya Özel Temsilcisi Jan Kubis istifa etti
23.11.2021
A+
A-

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Jan Kubis, görevinden istifa etti.

Birleşmiş Milletler (BM) diplomatik kaynaklarına göre, BM’nin Libya Özel Temsilcisi Jan Kubis görevinden istifa etti. Libya’da yapılacak kritik başkanlık ve parlamento seçimlerine 1 ay kala gelen istifanın nedeni belirtilmedi. BM’den 69 yaşındaki Kubis’in istifasına yönelik henüz bir açıklama yapılmadı. Ocak ayında göreve başlayan Kubis’in istifası Libya’da 24 Aralık’ta yapılması planlanan seçimler için adaylık sürecinin sona ermesinden bir gün sonra geldi. Libya Seçim Komisyonuna göre 2’si kadın 98 aday başkanlık için yarışacak. Seçimlerde dikkat çeken adaylar arasında devrik lider Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi ve ülkenin doğusunu ve güneyini kontrol eden Halife Hafter yer alıyor. Ayrıca eski İçişleri Bakanı Fathi Bashagha ve BM arabuluculuğunda kurulan geçici hükümetin Başbakanı Abdülhamid Dibeybe de seçim yarışında ter dökecek.

Libya’da Muammer Kaddafi’nin 2011’de devrilmesinden bu yana istikrarsızlık yaşanırken, yönetim 2014’te doğu ve batı olarak ikiye bölünmüştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.