Site Rengi

DOLAR 18,8787
EURO 19,9183
ALTIN 1.098,42
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

BM COP26 İklim Konferansı başladı

İSKOÇYA’NIN GLASGOW KENTİNDE DÜZENLENEN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONFERANSI COP26 BAŞLADI.

BM COP26 İklim Konferansı başladı
31.10.2021
A+
A-

İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP26 başladı.

Dünya liderleri küresel bir tehdit olan iklim değişikliği krizini görüşmek üzere bugün İskoçya’nın Glasgow kentinde bir araya geldi. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Glasgow’da 31 Ekim-12 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı’na (COP26) 100’den fazla dünya lideri ve on binlerce delege katılacak.

Konferansın açılış konferansında konuşan COP26 Başkanı Alok Sharma, Paris Anlaşması’nda belirlenen küresel sıcaklık artışlarını 1,5 derece ile sınırlandırma hedefini ulaşılabilir tutmak için COP26’nın “son umut” olduğunu söyledi. Sharma, “Bu rolde üzerime düşen sorumluluğun farkındayım ve bunu hafife almıyorum” dedi.

“Dünya, sel, orman yangınları ve rekor sıcaklar da dahil olmak üzere değişen bir iklimin yıkıcı etkisini görüyor. Gezegenimizin değiştiğini biliyoruz ve bunu ancak uluslararası bir sistemle birlikte ele alabiliriz” ifadelerini kullanan Sharma, “Başaracağız ya da başarısız olacağız. Ancak şimdi harekete geçersek ve birlikte hareket edersek değerli gezegenimizi koruyabiliriz” dedi.

BM İklim Değişikliği Sözleşmesi (UNFCCC) Genel Sekreteri Patricia Espinosa ise, “Tarihin önemli bir noktasında duruyoruz. İnsanlık kesin ve net seçimlerle karşı karşıya. Hızlı ve büyük bir emisyon azaltımına ulaşmak veya insanlığın bu gezegende kasvetli bir gelecekle karşı karşıya olacağını kabullenmek arasında bir seçim yapmak zorundayız” dedi.

Espinosa, “Burada Glasgow’da bir ilerleme kaydetmeliyiz. Bunu başarmalıyız ve hepimiz çözümün bir parçası olmalıyız” diye konuştu.

Bu yıl 26’ıncısı düzenlenen iklim zirvesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Boris Johnson da dahil olmak üzere çok sayıda dünya lideri katılacak. G20 ülkelerinin liderleri bugün İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleşen G20 Zirvesi’nin ardından Glasgow’daki COP26 Konferansı’nda tekrar bir araya gelecek. Konferansta küresel sıcaklıkların 1,5 derece ile sınırlandırılarak, 2 santigrat derecenin altında tutulması, 2050’ye kadar sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşılması konuları ele alınacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.