DOLAR 18,8898
EURO 20,0942
ALTIN 1.126,84
BIST 5.212,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 9°C
Çok Bulutlu
Ankara
9°C
Çok Bulutlu
Pts 13°C
Sal 13°C
Çar 13°C
Per 14°C

Biden’dan Erdoğan görüşmesi yorumu: “Yapıcı ve pozitif bir toplantıydı”

BİDEN’DAN ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ YORUMU: “YAPICI VE POZİTİF BİR TOPLANTIYDI”

15.06.2021
A+
A-

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye değinerek, “Yapıcı ve pozitif bir toplantıydı” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi. Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini aktararak, “Yapıcı ve pozitif bir toplantıydı” ifadelerini kullandı. Biden, ABD – Türkiye arasındaki ilişkilerde gerçek bir gelişme sağlanmasında yönetiminin başarılı olacağına dair duyduğu güveni belirterek, “Ekiplerimiz görüşmelere devam edecek, Türkiye-ABD arasında ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum” dedi.

NATO’ya ABD’nin bağlılığını dile getiren Biden, “ABD NATO anlaşmasının 5’inci maddesine sarsılmaz bir şekilde bağlıdır” ifadelerini kullandı. Rusya ve Çin’in Atlantik’in bir araya gelmesine karşın faaliyetler yürüttüğünü ifade eden Biden, “Rusya ile sorun çıkartmak istemiyorum ama Rusya zararlı aktivitelerine devam ederse Atlantik birliğini korumak için harekete geçeriz” dedi.

Rusya’da tutuklu bulunan muhalif lider Alexei Navalny konusuna da değinen Biden, “Navalny’nin ölümü, Rusya’nın insan hakları konusuna uymayı ne kadar az istediğini veya hiç istemediğini gösterir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.