Site Rengi

DOLAR 18,8831
EURO 20,0764
ALTIN 1.112,51
BIST 5.303,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 12°C
Paz 9°C
Pts 13°C

Başkan Eken; “Talebimiz 1.OSB’nin de teşvik kapsamı içine alınmasıdır’’

STSO BAŞKANI MUSTAFA EKEN, CAZİBE MERKEZİ AVANTAJLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDA YAPTIĞI AÇIKLAMADA 1. OSB’NİN DE TEŞVİK KAPSAMINA ALINMASINI TALEP ETTİKLERİNİ SÖYLEDİ

Başkan Eken; “Talebimiz 1.OSB’nin de teşvik kapsamı içine alınmasıdır’’
03.02.2022
A+
A-

STSO Başkanı Mustafa Eken, Cazibe Merkezi Avantajları Bilgilendirme Toplantısında yaptığı açıklamada 1. OSB’nin de teşvik kapsamına alınmasını talep ettiklerini söyledi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda(STSO) Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Dr. Mehmet Yurdal Şahin’in katılımıyla Cazibe Merkezi Avantajları Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Dr. Mehmet Yurdal Şahin, il protokolü, sanayiciler ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri katıldı.

“Sivas’ta çok şeyin değiştiğini hep beraber göreceğiz’’

Toplantıda konuşan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, “Cazibe merkezi, 6. Bölge teşvikleri ve üyelerimizin bunlardan nasıl faydalanacağına dair önemli bir program düzenledik. Birinci OSB’nin de Cazibe Merkezine alınması için çalışmalarımız devam ediyor. Biliyorsunuz 27 Aralık’ta Sayın Cumhurbaşkanımız Sivas’ın Cazibe merkezi kapsamına alınması için Kararnameyi imzalamıştı. Bu Sivas adına çok büyük bir şans ve emeği geçen başta Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, valimize, belediye başkanımıza, milletvekillerimize herkese teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Bu teşvik ile birlikte Sivas’ta çok şeyin değiştiğini hep beraber göreceğiz’’ dedi.

“Birinci OSB’de en kısa sürede teşvik kapsamına alınacak’’

Başkan Eken, birinci OSB’nin de en kısa zamanda teşvik kapsamına alınacağına inandığını belirterek, “Cazibe merkezleri kapsamında 25 tane ilin tamamında OSB ayrımı yok. Sadece Sivas’a özel bir şey çıkmış oldu. Biz bununla ilgili 6 gün içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. Kendisine hem teşekkür ettik hem de 1. OSB’nin de alınmasını talep ettik. Sivas’ta gerçekten çok güzel bir birlik ve beraberlik var, bu nedenle her şeyde başarı sağlıyoruz. Ben inanıyorum ki 1. OSB’de mücadelemizi sürdürdüğümüz müddetçe ki sürdüreceğiz. Ben inanıyorum ki birinci OSB’de en kısa sürede teşvik kapsamına alınacaktır. Buna olan inancımız tamdır. 25 tane ilin hiçbirinde OSB ayrımı yokken Sivas’ta olmasını anlamış değiliz. 2 bölge birbiri ile rakip konumuna düşecek. Bu da bizim sanayicilerimizi, yatırımcılarımızı ciddi anlamda etkileyecek. Talebimiz 1.OSB’nin de içine alınmasıdır. Genel müdürümüze programımıza sağladığı katkılar nedeniyle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.