Site Rengi

DOLAR 18,8712
EURO 20,0098
ALTIN 1.106,98
BIST 5.071,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
13°C
Parçalı Bulutlu
Per 13°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 16°C

TÜDKİYEB Başkanı Çelik, ‘fahiş fiyat’ uygulanmasına tepki gösterdi

TÜRKİYE DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ (TÜDKİYEB) GENEL BAŞKANI NİHAT ÇELİK, “AMACIMIZ ÜLKEMİZİN MENFAATİNE ZARAR VERMEK DEĞİLDİR. BİZİM BURADA HAYATIMIZDA DOLAR YOK, KOYUN VAR KEÇİ VAR. BİZ BUGÜN ÜLKEMİZİN MENFAATİNE ZARAR VERMEMEK İÇİN SEMBOLİK OLARAK SAHTE DOLARI YAKACAĞIZ” DEDİ.

TÜDKİYEB Başkanı Çelik, ‘fahiş fiyat’ uygulanmasına tepki gösterdi
28.12.2021
A+
A-

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, “Amacımız ülkemizin menfaatine zarar vermek değildir. Bizim burada hayatımızda dolar yok, koyun var keçi var” dedi.

TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik, ‘fahiş fiyat’ uygulayanlara tepki gösterdi.

Koyun ve kuzu yetiştiricileri olarak alın yeriyle üretmeye devam edeceklerini belirten Başkan Çelik, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın uygulamaları doğrultusunda bundan sonra hiçbir vatandaşımız kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL’den dövize geçirmek ihtiyacı duymayacak olması bizleri fazlasıyla memnun etmiştir” diye konuştu.

Çelik, “100 doların ABD’ye maliyeti 25 sent olurken, bizim ülkemize maliyeti bin 200 TL’dir. Amacımız ülkemizin menfaatine zarar vermek değildir. Bizim burada hayatımızda dolar yok, koyun var keçi var. Ülkemizin menfaatine zarar vermemek için sembolik olarak sahte doları yakacağız. Bu da insanlarımıza mesaj olsun. Artık bu zihniyeti ayaklarımızın altına aldığımızı ve Türk Lirası’na yatırım yapma konusunda çağrı yaptığımızı duyurmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Fahiş fiyat uygulayan esnafa da tepki gösteren Genel Başkan Çelik, “Bizim alın terimize, göz nurumuza saygılı olsunlar. Tüketicinin canını yakmasınlar. Çünkü tüketici bunları hak etmiyor. Milletimiz bunu hak etmiyor. Cumhurbaşkanımızın, devletimizin başlatmış olduğu denetim kararı çok yerinde bir karar” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.