Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 15°C
Sal 17°C
Çar 16°C

Ankara’da yıllık konut ihtiyacının ancak yarısı inşa ediliyor

ANKARA TÜM EMLAKÇILAR MESLEK ODASI’NDA OLAĞAN GENEL KURUL ZAMANI YAKLAŞIRKEN ADAYLAR DA SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI. ÇUBUK’TA ÇEŞİTLİ ZİYARETLERDE BULUNAN ANKARA TÜM EMLAKÇILAR MESLEK ODASI BAŞKAN ADAYI HAKAN AKÇAM, SON BİR YILDA ANKARA’DA KİRA ARTIŞININ YAKLAŞIK YÜZDE 70’İ BULDUĞUNU KAYDETTİ.

Ankara’da yıllık konut ihtiyacının ancak yarısı inşa ediliyor
09.10.2021
A+
A-

Ankara’nın Çubuk ilçesini ziyaret eden ve sektörün sorunlarını meslektaşlarıyla istişarede bulunan Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkan adayı Hakan Akçam, yaklaşık 2 yıldır Ankara’nın konut ihtiyacının ancak yarısının inşa edildiğini söyledi.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası’nda olağan genel kurul zamanı yaklaşırken adaylar da seçim çalışmalarına başladı. Çubuk’ta çeşitli ziyaretlerde bulunan Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkan Adayı Hakan Akçam, “Türkiye’nin her yıl 800 binin üzerinde yeni konuta ihtiyacı var. Ancak hem ülkemizde hem de Ankara’da 2019 ve 2020 yıllarında yıllık konut ihtiyacının ancak yarısı kadar yeni konut inşaatına başlandı. Konut satın alımı zorlaştı. Bu nedenle konut satın alamayanlar kiralama piyasasına yöneldi. Bununla birlikte de kira rayiçleri yükselişe geçti’’ dedi.

Daire fiyatlarındaki artışın maliyet artışına bakıldığında normal olduğunu belirten Akçam, yükselen fiyatlar üzerinde fırsatçılığın da payı olduğunun altını çizerek, ’’Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), TÜFE’de 2021 yılı Ağustos ayında on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15.78 artış gerçekleştiğini açıkladı. Yani mal sahipleri kiracısına yasal olarak en fazla yüzde 15,78 oranında zam yapabilecek. Kiracılar bunu dikkate alarak hareket etmeli’’ dedi.

Pandemiyle birlikte artan konut fiyatlarının sektörü olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Akçam, tapu harçlarının düşürülmesinin gayrimenkul sektörüne bir nebze de olsa rahatlatacağını belirtti.

Gayrimenkul Danışmanlığının en büyük sorunlarından biri de kayıt dışı gayrimenkul alım- satım- kiralama yapan emlakçı, bakkal, yönetici, kapıcı v.b bu mesleği yapmaya yetkisi olmayan kişiler olduğunu belirten Akçam, ’’Yıllardır bu meslekte bulunan bir kişi olarak bende Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkan adayıyım. Benim bu başkanlık sürecindeki en büyük vaatlerimizden birisi de kayıt dışı emlakçılık yapanların önüne geçmektir’’ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.